Pinsa med mascarpone och limesockrade jordgubbar
Pinsa är ett italienskt bröd som smakar som en blandning mellan focaccia och pizza. Pinsa med mascarpone och jordgubbar är perfekt servera som en smårätt eller på en buffé. Låt de limesockrade jordgubbarna suga åt sig i lagen. Bred mascarpone på det nygräddade brödet och strö över de lime- och sockersmakande jordgubbarna och servera genast.
Ingredienser
4 portioner
250 g färska jordgubbar
skal och saft av 1 lime (1 lime motsvarar 1 msk saft)
2 msk strösocker
1 förp pinsa bröd (à 230 g)
1 msk mild olivolja
200 g mascarpone
1/2 kruka mynta
För alla
Kontrollera noga innehållet i pinsan.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri färskost eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1505 KJ / 360 kCal
Fett20 g
Salt0.6 g
Kolhydrater38 g
Protein6 g
Kommentarer