Pinsa med burrata, pistage och citron

Betyg 4.7 av 5.
47 personer har röstat
12
Pinsa med burrata, pistage och citron

Pinsa är ett italienskt bröd som smakar som en blandning mellan focaccia och pizza. Rätten är perfekt att laga och servera som en smårätt eller på en buffé. Här toppar vi pinsan med både mozzarella och krämig burrata samt lite krispiga nötter och söt crema di balsamico.

Pinsa med burrata, pistage och citron

Ingredienser

4 portioner
1 förp mozzarella (à 125 g)
1 förp pinsa bröd (à 230 g)
1/2 dl pistagenötter
1 förp burrata (à 275 g)
1/2 citron
1/2 kruka basilika
salt
nymalen svartpeppar
2 msk olivolja
1 msk crema di balsamico

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
47 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt god! Så fin kombination av smaker. Nötterna och citronen gjorde underverk.

Lena

2024-11-22

Supergott. Testar att använda pumpafrön istället för pinjenötter. Funkar fint

Pia

2024-10-05

Jättegod fyllning men vi tyckte det blev lite mäktigt med pinsabröd. Nästa gång tar jag pizzabröd av liten tunnare sort.

Carola

2024-07-10

Näringsvärde per portion

Energi1620 KJ / 387 kCal
Fett25 g
Salt1.37 g
Kolhydrater29 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Pinsa med mascarpone och limesockrade jordgubbar
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gröt med choklad
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Veganska bananpannkakor
Betyg 4.5 av 5.
149 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannkakor med banan
Betyg 3.6 av 5.
174 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cheesecake med bär
Betyg 3.8 av 5.
427 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 15 min att tillaga