Pinsa med burrata, pistage och citron
Pinsa är ett italienskt bröd som smakar som en blandning mellan focaccia och pizza. Rätten är perfekt att laga och servera som en smårätt eller på en buffé. Här toppar vi pinsan med både mozzarella och krämig burrata samt lite krispiga nötter och söt crema di balsamico.
Ingredienser
4 portioner
1 förp mozzarella (à 125 g)
1 förp pinsa bröd (à 230 g)
1/2 dl pistagenötter
1 förp burrata (à 275 g)
1/2 citron
1/2 kruka basilika
salt
nymalen svartpeppar
2 msk olivolja
1 msk crema di balsamico
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1620 KJ / 387 kCal
Fett25 g
Salt1.37 g
Kolhydrater29 g
Protein11 g
Kommentarer
Fantastiskt god! Så fin kombination av smaker. Nötterna och citronen gjorde underverk.
Lena
2024-11-22Supergott. Testar att använda pumpafrön istället för pinjenötter. Funkar fint
Pia
2024-10-05Jättegod fyllning men vi tyckte det blev lite mäktigt med pinsabröd. Nästa gång tar jag pizzabröd av liten tunnare sort.
Carola
2024-07-10