Pinsa med burrata, pistage och citron

Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
9
Pinsa med burrata, pistage och citron

Pinsa är ett italienskt bröd som smakar som en blandning mellan focaccia och pizza. Rätten är perfekt att laga och servera som en smårätt eller på en buffé. Här toppar vi pinsan med både mozzarella och krämig burrata samt lite krispiga nötter och söt crema di balsamico.

Pinsa med burrata, pistage och citron

Ingredienser

4 portioner
1   förp mozzarella (à 125 g)
1   förp pinsa bröd (à 230 g)
1/2 dl  pistagenötter
1   förp burrata (à 275 g)
1/2   citron
1/2   kruka basilika
salt
nymalen svartpeppar
2 msk  olivolja
1 msk  crema di balsamico

För alla

Kontrollera noga innehållet i pinsan.
Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Extra gott om man väljer burrata med tryffel. 😊

Teresia

2024-05-04

Riktigt jäkla gott!

Marie-louise

2024-03-10

Ska det vara naturella pistagenötter eller rostade med salt?

Linnea

2023-12-21

Hej Linnea! Det är naturella pistagenötter vi använt. Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-28

Näringsvärde per portion

Energi1620 KJ / 387 kCal
Fett25 g
Salt1.37 g
Kolhydrater29 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Pinsa med mascarpone och limesockrade jordgubbar
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäckebrödssnittar med pistage och fikon
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostad sparris med pistagevinägrett
Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Miniflugsvampar
Betyg 2.8 av 5.
79 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Minipizzor med chèvre och persikor
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga