Pinsa med burrata, pistage och citron
Pinsa är ett italienskt bröd som smakar som en blandning mellan focaccia och pizza. Rätten är perfekt att laga och servera som en smårätt eller på en buffé. Här toppar vi pinsan med både mozzarella och krämig burrata samt lite krispiga nötter och söt crema di balsamico.
Ingredienser
4 portioner
1 förp mozzarella (à 125 g)
1 förp pinsa bröd (à 230 g)
1/2 dl pistagenötter
1 förp burrata (à 275 g)
1/2 citron
1/2 kruka basilika
salt
nymalen svartpeppar
2 msk olivolja
1 msk crema di balsamico
För alla
Kontrollera noga innehållet i pinsan.
Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1620 KJ / 387 kCal
Fett25 g
Salt1.37 g
Kolhydrater29 g
Protein11 g
Kommentarer
Riktigt jäkla gott!
Marie-louise
2024-03-10Ska det vara naturella pistagenötter eller rostade med salt?
Linnea
2023-12-21Hej Linnea! Det är naturella pistagenötter vi använt. Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-28Supergod! Saknar dock lite mer smak, gärna mer sälta och hetta. Hade nog passat med lite vitlök till.
Fanny
2023-10-28