Pinsa med lufttorkad skinka och pesto
Har du provat pinsa? Den italienska delikatessen är en blandning mellan pizza och fluffig focaccia. Med färdig pinsabotten blir middagen klar på nolltid. Här har vi toppat pinsan med lufttorkad skinka, mozzarella och pesto, men endast fantasin sätter gränser.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023
Ingredienser
4 portioner
2 förp pinsa bröd (à 230 g)
2 dl tomatsås (gärna med örter)
2 buffelmozzarella (à 125 g)
Topping
1 dl pesto
8 skivor lufttorkad skinka
rucola
För alla
Kontrollera noga innehållet i tomatsåsen och peston.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto med ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Servera gärna med en sallad.
Har du lagat receptet?
Kommentarer