Hoppa till sidans innehåll

Drick mer grönt!

Gröna smoothies

– 10 recept

Gör en smoothie som skiftar i grönt! Här är 10 recept med bland annat avokado, spenat och havre.

Ett enkelt och väldigt gott sätt att få i sig grönsaker är att göra en smoothie. Det fina med smoothies är att du i princip kan ha i vilka gröna godingar som helst – och ändå få ett lyckat resultat. Behöver du inspiration? Här är tio gröna recept som mättar och piggar upp!

 • Smoothie med amarant, avokado och äpple

  Utsökt och enkel smoothie med fröet amarant. Dessutom fullproppad med nyttiga grönsaker som avokado, babyspenat och äpple. Amarant ger smoothien en matig känsla och gör den perfekt till både frukost, lunch och mellanmål – ja, du kommer nog inte kunna sluta dricka den!

  - Smoothie med amarant, avokado och äpple

  Spara

 • Grön smoothie med havre, äpple och spenat

  Den här gröna smoothien är en fröjd för både munnen och magen! Havregryn bidrar med fiber. Äpple, banan och spenat boostar dig med vitaminer och mineraler.

  - Grön smoothie med havre, äpple och spenat

  Spara

 • Green smoothie med kiwi och spenat

  En rejält grön smoothie med massor av nyttigheter, bland annat hälsobra linfröolja. Mango gör smoothien krämig och citrusfrukter lime och citron tillför en härlig syra. Perfekt start på dagen, vid frukostbordet eller på språng.

  - Green smoothie med kiwi och spenat

  Spara

 • Green salad smoothie

  Vad sägs om en grön sallad i ett snyggt glas att dricka med sugrör? Mixa bara mandelmjölk, romansallad, avokado och dadlar. Busenkelt och så himla gott och nyttigt!

  - Green salad smoothie

  Spara

 • Supersmoothie med spenat och ingefära

  Gör en grön supersmoothie, fullproppad med nyttigheter! Bara att mixa avokado, äpple, spenat, ärtor, mango, lime och ingefära. Servera som mellanmål eller som energikick till frukosten eller brunchen.

  - Supersmoothie med spenat och ingefära

  Spara

 • Green garden sumo

  Green garden sumo är en mixad smoothie med alla fibrer och vitaminer kvar i glaset. Grön och god med avokado och spenat och med en bas av mandeldryck så blir det en helt mjölkfri sumo.

  - Green garden sumo

  Spara

 • Smoothie bowl green banana

  Vill du äta något i samband med träningspasset? Då kan vi rekommendera denna proteinrika smoothie bowl! Kvarg, ägg, spenat och avokado är några av ingredienserna.

  - Smoothie bowl green banana

  Spara

 • Grön ärtsmoothie

  Som en ärtig sallad fast i smoothieform. Krämig avokado och proteinrika gröna ärter får sting av riven ingefära. Perfekt frukost eller mellanmål.

  - Grön ärtsmoothie

  Spara

 • Tropical smoothie

  Den här smoothien svänger du ihop på under en kvart! Du gör den av mango, apelsiner, kokos, och spenat. Ger dig massor av vitaminer, mineraler och energi.

  - Tropical smoothie

  Spara

 • Vitaminsmoothie

  Boosta dig med en smoothie som är fullproppad med näringsrika godsaker som ingefära, mango och avokado i en härlig mix med citron och spenat. Perfekt energikick att starta dagen med!

  - Vitaminsmoothie

  Spara