Kombucha eller "the Booch" som den också kallas framställs av ett sötat grönt, vitt eller svart te. Jäsningen sägs framkalla probiotiska bakterier, organiska syror, aktiva enzymer, aminosyror och antioxidanter.
Detta behöver du för att komma igång
Teet görs på kombuchasvampen scoby som du kan beställa på nätet eller så kan du fråga efter färdig kombucha i välsorterade hälsokostbutiker. Det fantastiska med kombuchan är att om du sköter den på rätt sätt så kan den återanvändas i all framtid.
Varför ska man dricka kombucha?
För att det är gott! Kombucha består av levande bakteriekultur som kan verka lugnande för magen och matsmältningen.
Passar kombucha till något särskilt?
Passar både som sällskapsdryck och måltidsdryck, lite beroende på smaksättning. Ett perfekt alkoholfritt alternativ till såväl mat som fest!
Tips!
Testa att spetsa din kombucha med ingefära och citrongräs, eller med färska bär som jordgubbar eller blåbär.