ÖVER 60 MIN | Enkel

Kombuchaglass

Läskande kombuchaglassar med smak av sommar. Blanda kombucha rasberry med mynta och agavesirap, tillsätt en hög färska hallon i varje glass, frys in och vänta på att få njuta av dessa glassar. Slurp!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pressa limen och blanda med kombucha och agaveirap. Tillsätt den finhackade myntan.
  2. Fördela blandningen i glassformarna. Lägg i några hallon i varje glass.
  3. Ställ in glassarna i frysen tills de har fryst helt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept i samarbete med Captain Kombucha.

Tips

Byt ut raspberry kombucha mot valfri smak och hallonen mot valfri frukt. Bara fantasin sätter gränser!

Ingredienser

Portioner: ca 6 st
  • 1/2 lime
  • 1 flaska kombucha (gärna raspberry) à 400 ml
  • 1 tsk agavesirap eller annan sötning
  • 5 finhackade myntablad
  • 1/2 dl färska hallon
  • ca 6 pinnglassformar