UNDER 15 MIN | Enkel

Kombucha mojito

En alkoholfri mojito gjord på trenddrycken kombucha, alltså en sötad fermenterad dryck, kan det bli bättre? Mynta, socker, lime, is och kombucha är allt du behöver för sommarens kanske fräschaste törstsläckare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skrubba limen i ljummet vatten. Skär den i klyftor och pressa juicen i glasen, tillsätt även klyftorna i glasen.
  2. Mortla myntablad och socker lätt och tillsätt i glasen.
  3. Toppa med krossad is och kombucha efter smak. Garnera gärna med limeklyftor och myntablad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept i samarbete med Captain Kombucha.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 lime
  • 10 myntablad
  • 3 tsk rörsocker
  • krossad is
  • 1 flaska kombucha à 400 ml (gärna ginger lemon)