Till jul vill vi ha senapssill, det är sen gammalt. Här har vi våra tre favoriter på senapssill och ett recept är veganskt!

Elin Nordström
Tips:Här hittar du alla våra recept på sill

Senapssill hör julen till och om ni vill fixa egen sill så har vi här plockat ut våra tre recept på senapssill som ni betygsatt högst. 

 • Senapssill?

  Japp, det går alldeles utmärkt att byta ut sillen mot aubergine. Den här senapssillen med smak av skånsk senap och dijon är helt makalöst god!

  Vegansk senapssill med aubergine

 • Klassiker

  Varför krångla till det? Det här lättlagade receptet har fått många hurrarrop från er genom åren, bland annat denna: "Supergod senapssill! Denna har blivit en tradition både till jul och midsommar hos oss. Brunfarinet gör sig mycket bra i denna sill", och vi håller med, den håller verkligen måttet och platsar såklart in på vår topp-tre-lista.

  Senapssill

 • En till klassiker

  Med en liten annan twist. Varva saltsillfilé i små bitar med rödlök i skivor i en sås av söt svensk senap, ättikssprit, vatten, olja, vitpeppar, florsocker och dill.

  Senapssill med rödlök och söt senap

 • Ett vanligt sillmisstag

  Är att ha för lite 1-2-3 lag när man lägger in sillen, lagen blir grumlig och ser inte aptitlig ut, så tänk på det när du ska börja tillaga din sill.