Kola med olika alternativ till socker
Vi ersätter socker och sirap med andra söta alternativ. Se hur resultatet blev!
För dig som är vegan eller allergisk mot mjölk, har vi testat att byta ut vispgrädde och smör mot vegetabiliska alternativ som sojagrädde, kokosgrädde, och havrebaserad gräddersättning samt mjölkfritt margarin. Här är resultatet!
Tips: recept på gräddkola utan mjölk.
Vi har testat att byta ut vispgrädde, när vi kokade kola, mot 3 olika växtbaserade grädd-alternativ. Det fungerade minst lika bra!
När du byter ut vispgrädden mot sojagrädde så får du en ljus, spänstig och söt kola som är väldigt lik en klassisk gräddkola i både konsistens och smak.
Havregrädde fungerar också utmärkt som alternativ till vispgrädde. Smaken blir söt med en tydlig havresmak. Konsistensen är fast och påminner om den på en traditionell gräddkola.
Byter du i stället ut vispgrädden mot kokosgrädde med en fetthalt på 20 % så blir kolan betydligt mjukare i konsistensen med en tendens till att flyta ut lite mer. Kolan får också en tydlig smak av kokos. Tänk på att det tar nästan dubbelt så lång tid att komma upp i rätt temperatur, 125°C, när du byter ut vispgrädden mot kokosgrädde.
Vi ersätter socker och sirap med andra söta alternativ. Se hur resultatet blev!
Så får du perfekt gravad lax som blir riktigt saftig och smakrik på bara fyra timmar.
Läckert söt och härligt seg. Här visar vi hur du kokar den perfekta knäcken!
Vi guidar dig i de vanligaste glutenfria mjölsorterna och vad olika mjöl kan användas till
Fem goda recept som du verkligen borde prova.
Saffransknäck, kolor, trillingnöt och fudge. Här listar vi våra godaste sötsaker till jul.