Mandelmassa

Betyg 4.4 av 5.
23 personer har röstat
5
Mandelmassa

Gör egen hemmagjord mandelmassa med detta enkla recept. Resultatet är underbart gott och mångsidigt användbart i bakning av bullar, kaka, och godis. Perfekt för mazariner, semlor och andra läckra bakverk. Förvara den i kylskåpet för bästa resultat och du har den godaste mandelmassan när du behöver den!

Mandelmassa

Ingredienser

350 g
200 g skållad sötmandel
3 dl florsocker
3 bittermandlar
1 äggvita

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Blev jättebra men jag skållade inte mandeln och minskade sockret till 1 dl.

Louise

2024-12-02

Lätt att göra, äggvitan gjorde susen för att det skulle bli deg

Timo

2024-11-27

Undrar om bittermandel kan bytas ut mot bittermandelolja? Läste i ett annat recept att man inte ska göra det, isåfall varför?

Lotta

2024-06-06

Hej Lotta! Vi vet inte vad anledningen kan vara till det men jag tror att det skulle funka fint. Du får prova dig fram med doseringen bara! ;) Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-06-10

Näringsvärde per g

Näringsvärdet är beräknat för 1 sats på 350 g.
Energi8148 KJ / 1945 kCal
Fett108 g
Salt0.2 g
Kolhydrater180 g
Protein46 g

Testa liknande recept

Goda små semlor med mandelmassa
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Finska pinnar
Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelkakor med amaretto
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Semmelpizza
Betyg 4.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemgjord mandelkonfekt
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mandelformar med sylt och grädde
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga