Mandelmassa

Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
2
Mandelmassa

Gör egen hemmagjord mandelmassa med detta enkla recept. Resultatet är underbart gott och mångsidigt användbart i bakning av bullar, kaka, och godis. Perfekt för mazariner, semlor och andra läckra bakverk. Förvara den i kylskåpet för bästa resultat och du har den godaste mandelmassan när du behöver den!

Mandelmassa

Ingredienser

350 g
200 g  skållad sötmandel
3 dl  florsocker
3   bittermandlar
1   äggvita

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat för 1 sats på 350 g.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Går den att frysa?

Saskia

2024-02-13

Hej Saskia! Ja, det går toppenfint! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-02-14

Lätt att göra minska dock mängden på florsocker till hälften vilket passade mej bättre i smak

Bibbi

2024-01-20

Näringsvärde per portion

Energi8148 KJ / 1945 kCal
Fett108 g
Salt0.2 g
Kolhydrater180 g
Protein46 g

Testa liknande recept

Mandelkakor med amaretto
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Finska pinnar
Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord mandelkonfekt
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mandelformar med sylt och grädde
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsgelé med mandelgrädde
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelmusslor
Betyg 4.6 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga