Mandelmassa
Gör egen hemmagjord mandelmassa med detta enkla recept. Resultatet är underbart gott och mångsidigt användbart i bakning av bullar, kaka, och godis. Perfekt för mazariner, semlor och andra läckra bakverk. Förvara den i kylskåpet för bästa resultat och du har den godaste mandelmassan när du behöver den!
Ingredienser
350 g
200 g skållad sötmandel
3 dl florsocker
3 bittermandlar
1 äggvita
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi8148 KJ / 1945 kCal
Fett108 g
Salt0.2 g
Kolhydrater180 g
Protein46 g
Kommentarer
Undrar om bittermandel kan bytas ut mot bittermandelolja? Läste i ett annat recept att man inte ska göra det, isåfall varför?
Lotta
2024-06-06Hej Lotta! Vi vet inte vad anledningen kan vara till det men jag tror att det skulle funka fint. Du får prova dig fram med doseringen bara! ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-10Går den att frysa?
Saskia
2024-02-13Hej Saskia! Ja, det går toppenfint! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-14Lätt att göra minska dock mängden på florsocker till hälften vilket passade mej bättre i smak
Bibbi
2024-01-20