Mandelmassa
Gör egen hemmagjord mandelmassa med detta enkla recept. Resultatet är underbart gott och mångsidigt användbart i bakning av bullar, kaka, och godis. Perfekt för mazariner, semlor och andra läckra bakverk. Förvara den i kylskåpet för bästa resultat och du har den godaste mandelmassan när du behöver den!
Ingredienser
350 g
200 g skållad sötmandel
3 dl florsocker
3 bittermandlar
1 äggvita
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per g
Näringsvärdet är beräknat för 1 sats på 350 g.
Energi8148 KJ / 1945 kCal
Fett108 g
Salt0.2 g
Kolhydrater180 g
Protein46 g
Kommentarer
Blev jättebra men jag skållade inte mandeln och minskade sockret till 1 dl.
Louise
2024-12-02Lätt att göra, äggvitan gjorde susen för att det skulle bli deg
Timo
2024-11-27Undrar om bittermandel kan bytas ut mot bittermandelolja? Läste i ett annat recept att man inte ska göra det, isåfall varför?
Lotta
2024-06-06Hej Lotta! Vi vet inte vad anledningen kan vara till det men jag tror att det skulle funka fint. Du får prova dig fram med doseringen bara! ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-10