Söndagspreppa och få både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda! Månadens meny bjuder på bland annat lax, ravioli och falafelwrap.

Recept Sofia Hellströmer Styling Emelie Hultberg Foto Mathias Nordgren
Tips: Alla våra söndagspreppar hittar du här!

Meny för 4 personer

SÖNDAG
Lax i ugn med rödbetor, matvete och grön ärtsås

MÅNDAG
Krämig ravioli med sparris och grön sås

TISDAG
Vårsallad med lax, matvete och apelsinvinägrett

ONSDAG
Falafelwrap med rödbetshummus och fetaost

Förbered det här

  • Laxfilé i ugn med citron

    Laxfilé i ugn med citron

    Receptet hittar du här.

  • Rostade rödbetor med rosmarin

    Rostade rödbetor med rosmarin

    Receptet hittar du här.

  • Sås på gröna ärter

    Sås på gröna ärter

    Receptet hittar du här.

  • Kokt matvete

    Kokt matvete

    2 middagar för 4 personer

    INGREDIENSER
    6 dl matvete
    salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.

Laga det här

  • Söndag

    Söndag

    Lax i ugn med rödbetor, matvete och grön ärtsås till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats laxfilé i ugn
    ½ sats kokt matvete
    ¾ rostade rödbetor
    ½ sats grön ärtsås

    GÖR SÅ HÄR
    1. Servera laxen med matvete, rödbetor och såsen.

  • Måndag

    Måndag

    Krämig ravioli med sparris och grön sås till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats grön ärtsås
    TILLSÄTT
    1 knippe sparris 250 g
    1 msk olivolja
    500 g fylld färsk pasta ricotta och spenat
    ½ dl riven parmesan

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skär ev bort den nedersta delen av sparrisen. Dela sparrisen i mindre bitar. Stek i olja några minuter tills den får lite färg men fortfarande är krispig.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spar 1–2 dl kokvatten. Blanda pastan med såsen, sparrisen och lite av kokvattnet till en krämig pasta. Toppa med parmesan.

  • Tisdag

    Tisdag

    Vårsallad med lax, matvete och apelsinvinägrett till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats laxfilé i ugn
    ½ sats kokt matvete
    TILLSÄTT
    ½ stor isbergssallad
    3–4 morötter
    1 dl rostade pumpafrön
    VINÄGRETT
    4 msk färskpressad apelsinjuice
    1 msk grovkornig senap
    1 dl olivolja
    1 tsk salt
    ½ tsk peppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Rör ihop alla ingredienser till vinägretten.
    2. Skölj och bryt isbergssallad i bitar. Skala och hyvla morot i remsor med en skalare eller osthyvel. Blanda salladsbladen med morot, matvete och hälften av vinägretten. Bryt laxen i bitar och lägg på. Toppa med fröna och servera med resten av vinägretten.

  • Onsdag

    Onsdag

    Falafelwrap med rödbetshummus och fetaost till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ¼ sats rostade rödbetor
    TILLSÄTT
    1 förp kokta vita bönor ca 380 g
    2 msk tahini
    2 msk färskpressad citronjuice
    ½ dl vatten
    1 tsk salt
    ½ tsk chilipulver
    300 g färdig falafel
    4 stora tortillabröd
    150 g fetaost
    strimlad isbergssallad till servering

    GÖR SÅ HÄR
    1. Häll av och skölj bönorna. Mixa bönorna med rödbetor, tahini, citronjuice, vatten, salt och chilipulver till en slät hummus.
    2. Värm falafeln enligt anvisning på förpackningen. Värm tortillabröden. Fyll bröden med hummus, falafel, smulad fetaost och isbergssallad.