Grundrecept frasvåfflor

Perfekt frasiga våfflor som kan varieras i oändlighet till frukost, brunch, lunch eller mellanmål. Ja, man får faktiskt äta våfflor till middag också! Bästa våffelsmeten ger frasvåfflor som inte är flottiga och som släpper fint från våffeljärnet. Lägg dem på galler tills det är dags att äta dem så håller de sig varma. Servera med sylt och grädde, eller något annat gott.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Ingredienser
8-10 st
125 g smör (+ extra till gräddning)
2 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm salt
ev 1 msk strösocker
2 dl kallt vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per våffla, för 8 våfflor.
Energi1070 KJ / 255 kCal
Fett15 g
Salt0.5 g
Kolhydrater25 g
Protein5 g
Kommentarer
Håller med Per. Vattnet borde i samtidigt som mjölken
Tomas
2025-02-22PER missade du 2 dl vatten?
Monica
2025-02-14Önskar se den som skrivit receptet blanda ihop 4dl mjöl och 2 1/2dl mjölk till en slät smet. Annars goda våfflor
Per
2025-02-08