Grundrecept frasvåfflor
Perfekt frasiga våfflor som kan varieras i oändlighet till frukost, brunch, lunch eller mellanmål. Ja, man får faktiskt äta våfflor till middag också! Bästa våffelsmeten ger frasvåfflor som inte är flottiga och som släpper fint från våffeljärnet. Lägg dem på galler tills det är dags att äta dem så håller de sig varma. Servera med sylt och grädde, eller något annat gott.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
8-10 st
125 g smör (+ extra till gräddning)
2 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm salt
ev 1 msk strösocker
2 dl kallt vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per våffla, för 8 våfflor.
Energi1070 KJ / 255 kCal
Fett15 g
Salt0.5 g
Kolhydrater25 g
Protein5 g
Kommentarer
Braaaaaaaaaaaaaaaa
Rebecca
2024-12-11Använder detta på gjutjärnsjärn (heter det så?) över öppen eld och de blir härligt frasiga.
Mattias
2024-11-01Bättre recept på våfflor, finns inte. Jättegoda! Daisy har rätt i att de måste gräddas väl i våffeljärnet, för att få färg och bli lite frasiga. Hade högsta värmen på våffeljärnet, då rann inte våffelsmeten ut, utan blev kvar i våffeljärnet och blev gräddad.
Eva-maria
2024-10-07