ÖVER 60 MIN | Enkel

Grundrecept frasvåfflor

En frasig klassiker som kan varieras i oändlighet till frukost, brunch, lunch eller mellanmål. Ät dem med klassiska tillbehör som grädde och färska bär eller testa en matigare variant med pocherade ägg, spenat och hollandaisesås. Skippa i så fall sockret i smeten!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, bakpulver, salt och ev socker till en slät smet.
  3. Rör i smält smör och vatten i smeten.
  4. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna gyllene. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per våffla, för 8 våfflor.

Ingredienser

Portioner: 8-10 st
  • 125 g smör (+ extra till gräddning)
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • ev 1 msk strösocker
  • 2 dl kallt vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 1090 kJ / 260 kCal