Grundrecept frasvåfflor

Betyg 4.1 av 5.
293 personer har röstat
45
Grundrecept frasvåfflor

Perfekt frasiga våfflor som kan varieras i oändlighet till frukost, brunch, lunch eller mellanmål. Ja, man får faktiskt äta våfflor till middag också! Bästa våffelsmeten ger frasvåfflor som inte är flottiga och som släpper fint från våffeljärnet. Lägg dem på galler tills det är dags att äta dem så håller de sig varma. Servera med sylt och grädde, eller något annat gott.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Grundrecept frasvåfflor

Ingredienser

8-10 st
125 g smör (+ extra till gräddning)
2 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm salt
ev 1 msk strösocker
2 dl kallt vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
293 personer har röstat

Kommentarer

Braaaaaaaaaaaaaaaa

Rebecca

2024-12-11

Använder detta på gjutjärnsjärn (heter det så?) över öppen eld och de blir härligt frasiga.

Mattias

2024-11-01

Bättre recept på våfflor, finns inte. Jättegoda! Daisy har rätt i att de måste gräddas väl i våffeljärnet, för att få färg och bli lite frasiga. Hade högsta värmen på våffeljärnet, då rann inte våffelsmeten ut, utan blev kvar i våffeljärnet och blev gräddad.

Eva-maria

2024-10-07

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per våffla, för 8 våfflor.
Energi1070 KJ / 255 kCal
Fett15 g
Salt0.5 g
Kolhydrater25 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Veganska våfflor
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanelbullevåfflor
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Belgiska våfflor
Betyg 4.2 av 5.
685 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glassandwich i belgisk våffla
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Morotsvåfflor med vanilj- och kardemummagrädde
Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matiga våfflor med spenat
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga