Grundrecept frasvåfflor
Perfekt frasiga våfflor som kan varieras i oändlighet till frukost, brunch, lunch eller mellanmål. Ja, man får faktiskt äta våfflor till middag också! Bästa våffelsmeten ger frasvåfflor som inte är flottiga och som släpper fint från våffeljärnet. Lägg dem på galler tills det är dags att äta dem så håller de sig varma. Servera med sylt och grädde, eller något annat gott.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
8-10 st
125 g smör (+ extra till gräddning)
2 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm salt
ev 1 msk strösocker
2 dl kallt vatten
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Receptet har uppdaterats februari 2024.
Näringsvärdet är beräknat per våffla, för 8 våfflor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1070 KJ / 255 kCal
Fett15 g
Salt0.5 g
Kolhydrater25 g
Protein5 g
Kommentarer
Har provat olika våfflel recept det här är bästa. Det blir Frasiga våfflor.
Ramzieh
2024-04-13Använd absolut inte ögg! Det förstör frasigheten.
Catarina
2024-03-21Äntligen! Vi har testat många recept på våfflor, men detta är med god marginal det bästa. Smeten ser lös ut, men blir frasig och god
Sara
2024-01-06Hej Sara! Vad roligt att du gillar receptet. Våra kockar har optimerat receptet för att få våfflorna riktigt frasiga och vi har gjort vissa ändringar. Men om du vill göra efter det gamla receptet så har vi minskat med 1 ägg och ökat med 1/2 dl mjölk (det gamla receptet hade alltså 2 ägg och 2 dl mjölk i övrigt inga ändringar) Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-02-13