ÖVER 60 MIN | Enkel

Grundrecept frasvåfflor

En frasig klassiker som kan varieras i oändlighet till frukost, brunch, lunch eller mellanmål. Ät dem med klassiska tillbehör som grädde och färska bär eller testa en matigare variant med pocherade ägg, spenat och hollandaisesås. Skippa i så fall sockret i smeten!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, bakpulver, salt och ev socker till en slät smet. Rör i smält smör och vatten.
  2. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna gyllene. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per våffla, för 8 våfflor.

Ingredienser

Portioner: 8-10 st
  • 125 g smör (+ extra till gräddning)
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • ev 1 msk strösocker
  • 2 dl kallt vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 1090 kJ / 260 kCal