Hoppa till sidans innehåll

Visste du att det går att göra så mycket mer av pepparkakor än bara pepparkakor? Jo, det är sant. Vi listar nio saker som balanserar på gränsen mellan smått galet och genialiskt.

Vill du ha ännu mer? Bläddra bland alla våra smarriga recept till julbaket här! Ett himla bra recept på pepparkaksdeg har vi också förstås.

 • Ljuvlig chokladtryffel

  Mmm, tryfflar av mörk choklad som är så där härligt krämiga och som smälter i munnen. Det krispiga får du efter att du rullat bollarna i krossade pepparkakor.

  - Julchokladtryffel med pepparkakskross

 • Pepparkakscheesecake

  Pepparkaka och ädelost är ju en klassiker i juletider så gör dina gäster, eller dig själv, en tjänst genom att baka den här pepparkakscheesecaken. Det är en oslagbar kombination av sött och salt.

  - Pepparkakscheesecake med ädelost

 • Glass med pepparkaka

  Den här pepparkaksglassen är superenkel att göra, endast två ingredienser! Skär ut lite vaniljglass och lägg mellan två pepparkakor, plasta in och frys en liten stund. Eller ät på en gång!

  - Pepparkaksglass

 • Krispig pepparkaksgrissini

  Hur smart är inte det här? Rulla pepparkaksdegen och gör lagom stora grissinis. Och när de är klara doppa dem i en krämig ädeloströra. Oslagbart!

  - Pepparkaksgrissini med ädelostdipp

 • Girlang

  När du ändå gör pepparkakor, stansa ut små hål på dem! När pepparkakorna svalnat och hårdnat är det bara att trä upp dem på en vackert gran och hänga upp girlangen för extra mycket julmys.

 • Kolasandwich

  Gör två favoriter till en! Dumlekola som sakta får smälta på en pepparkaka i ugnen. Tryck ut kolan med hjälp av en till pepparkaka och du har en oemotståndlig sandwich.

  - Pepparkakskolasandwich

 • Pepparkaksbollar

  Som chokladbollar ungefär, fast med smak av pepparkaka... genidrag.

  - Pepparkaksbollar

 • Dubbelmackan

  Denna kallar vi dubbelmackan! Det går inte att få för mycket tips på hur du kan utveckla din pepparkaka med ädelost. Lägg önskad mängd mellan två pepparkakor. Det behöver inte vara krångligare än så.

  - Pepparkakswhoopie

 • Bygg pepparkaks... vad som helst!

  För de konstnärliga är pepparkaksdegen ett perfekt tillfälle att gå loss! För några år sen hade vi en pepparkakshustävling och fick in bilder på hela palats, tomteland, fordon, snöiga hus, robotar som den på bilden som var en av vinnarna... se alla fantastiska bidrag på instagram.