Lyxigt krämiga och ljuvliga tryfflar på mörk choklad. Dessa chokladtryfflar med pepparkakskross är enkla att göra, och smaken av den mörka chokladen tillsammans med krossade pepparkakor blir så gott att det borde finnas en varningstext på burken.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2012
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor, t ex Semper.
Gör laktosfri: välj ren mörk choklad. Använd grädde, smör och pepparkakor utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj ren mörk choklad. Byt grädden mot havre- eller soja-baserad gräddersättning. Använd mjölkfria pepparkakor.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pepparkakorna.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Matilda
2021-12-21Smeten skar sig (förmodligen mitt fel) Men gick ändå att rulla i pepparkakskrossen... men.....det smakar fimp...:) (förmodligen inte mitt fel) baka nåt annat!
Ola
2012-11-25Chokladtryfflar är gott och den här med pepparkakskross testade vi med glatt humör. Men hu vad illa pepparkakskrossen gifter sig dåligt med chokladen:( VARNING! Testade sedan att byta pepparkakskrossen mot kakao och vips smakar den ok.