Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Julchokladtryffel med pepparkakskross

Lyxigt krämiga och ljuvliga tryfflar på mörk choklad. Dessa chokladtryfflar med pepparkakskross är enkla att göra, och smaken av den mörka chokladen tillsammans med krossade pepparkakor blir så gott att det borde finnas en varningstext på burken.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp grädde och smör i en kastrull.
  2. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något.
  3. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Lägg chokladen i kastrullen och rör om tills smeten blivit jämn och blank.
  4. Låt svalna och ställ i kylen ca 1 timme.
  5. Krossa pepparkakorna i en mortel till små smulor.
  6. Forma chokladsmeten till runda bollar och rulla direkt i pepparkakskrosset. Förvara i kylen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor, t ex Semper.
Gör laktosfri: välj ren mörk choklad. Använd grädde, smör och pepparkakor utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj ren mörk choklad. Byt grädden mot havre- eller soja-baserad gräddersättning. Använd mjölkfria pepparkakor.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pepparkakorna.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 250 g hackad mörk choklad
  • ca 8 pepparkakor
Lägg till i inköpslistan