Julchokladtryffel med pepparkakskross

16
2
Julchokladtryffel med pepparkakskross

Lyxigt krämiga och ljuvliga tryfflar på mörk choklad. Dessa chokladtryfflar med pepparkakskross är enkla att göra, och smaken av den mörka chokladen tillsammans med krossade pepparkakor blir så gott att det borde finnas en varningstext på burken.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012

Julchokladtryffel med pepparkakskross

Ingredienser

30 st
1 1/2 dl vispgrädde
25 g smör
250 g hackad mörk choklad
ca 8 pepparkakor

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor, t ex Semper.
Gör laktosfri: välj ren mörk choklad. Använd grädde, smör och pepparkakor utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj ren mörk choklad. Byt grädden mot havre- eller soja-baserad gräddersättning. Använd mjölkfria pepparkakor.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pepparkakorna.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Matilda

2021-12-21

Smeten skar sig (förmodligen mitt fel) Men gick ändå att rulla i pepparkakskrossen... men.....det smakar fimp...:) (förmodligen inte mitt fel) baka nåt annat!

Ola

2012-11-25

Chokladtryfflar är gott och den här med pepparkakskross testade vi med glatt humör. Men hu vad illa pepparkakskrossen gifter sig dåligt med chokladen:( VARNING! Testade sedan att byta pepparkakskrossen mot kakao och vips smakar den ok.