Pepparkakscheesecake med ädelost
Pepparkakscheesecake är en julig cheesecake på pepparkaksbotten med ädelostfyllning. En julkaka som går lätt att baka – bara krossa pepparkakor istället för digestive, och mixa blåmögelost med crème fraiche. Beräkna tid så att cheesecaken hinner stå kallt. Istället för pepparkaka och stilton?
Ingredienser
12 portioner
75 g smör eller margarin
25 pepparkakor (ca 120 g)
Fyllning
280 g ädelost (gräddädelost)
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi971 KJ / 232 kCal
Fett19.6 g
Kolhydrater8.5 g
Protein6 g
Kommentarer
Håller med. Ange pepparkakorna i gram!!!!
Ann
2024-12-02Hej Ann! Nu har vi lagt till det! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-02pepparkakor är olika stora. Ange i gram tack.
Irma
2024-12-02Går den att frysa in?
Julia
2023-01-15