Pepparkakscheesecake med ädelost

22
7
Pepparkakscheesecake med ädelost

Pepparkakscheesecake är en julig cheesecake på pepparkaksbotten med ädelostfyllning. En julkaka som går lätt att baka – bara krossa pepparkakor istället för digestive, och mixa blåmögelost med crème fraiche. Beräkna tid så att cheesecaken hinner stå kallt. Istället för pepparkaka och stilton?

Skriv ut
Pepparkakscheesecake med ädelost

Ingredienser

12 portioner
75 g
smör eller margarin
25
pepparkakor

Fyllning

280 g
ädelost (gräddädelost)
2 dl
crème fraiche

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkproteinfri.
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Christer

2017-12-24

Kunde varit kanongott. Att ange antalet pepparkakor, godtycklig storlek i st.f. antal GRAM pepparkaka var dock en praktmiss i receptet.

Marianne

2017-12-22

Jag fick provsmaka denna i min ICA-butik, den var fantastiskt god och verkar enkel att göra.

Lars

2017-11-25

OK

Näringsvärde per portion

Energi 971 KJ / 232 kCal
Fett 19.6 g
Kolhydrater 8.5 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept