Pepparkakscheesecake med ädelost
Pepparkakscheesecake är en julig cheesecake på pepparkaksbotten med ädelostfyllning. En julkaka som går lätt att baka – bara krossa pepparkakor istället för digestive, och mixa blåmögelost med crème fraiche. Beräkna tid så att cheesecaken hinner stå kallt. Istället för pepparkaka och stilton?
Ingredienser
12 portioner
75 g smör eller margarin
25 pepparkakor
Fyllning
280 g ädelost (gräddädelost)
2 dl crème fraiche
För alla
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkproteinfri.
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi971 KJ / 232 kCal
Fett19.6 g
Kolhydrater8.5 g
Protein6 g
Kommentarer
Går den att frysa in?
Julia
2023-01-15Går denna att frysa?
Jenny
2021-11-27Kunde varit kanongott. Att ange antalet pepparkakor, godtycklig storlek i st.f. antal GRAM pepparkaka var dock en praktmiss i receptet.
Christer
2017-12-24