Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Pepparkakscheesecake med ädelost

(50)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Pepparkakscheesecake är en julig cheesecake på pepparkaksbotten med ädelostfyllning. En julkaka som går lätt att baka – bara krossa pepparkakor istället för digestive, och mixa blåmögelost med crème fraiche. Beräkna tid så att cheesecaken hinner stå kallt. Istället för pepparkaka och stilton?

Ingredienser

Portioner: 12
  • 75 g smör eller margarin
  • 25 pepparkakor
Fyllning
  • 280 g ädelostar (gräddädelost)
  • 2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klä en avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter med plastfolie (för 12 port).
  2. Smält matfettet. Krossa pepparkakorna i en mortel eller finfördela i en matberedare till ett smul. Blanda i matfettet.
  3. Tryck ut hälften av pepparkaksblandningen så att den täcker botten av formen. Ställ i kylskåp för att stelna.
  4. Fyllning: Mixa osten med crème fraichen i en matberedare. Mixa tills den är luftig och fast.
  5. Bred ut ostsmeten jämt på pepparkaksmulet i formen. Fördela resten av ”smulet” på osten . Platta till och ställ kallt.
  6. Vid servering skär cheesecaken i kuber och servera.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor.

Näringsvärde
Per portion

Energi
971 kJ / 232 kCal
Läs mer om näringsvärden