Pepparkakscheesecake med ädelost

22
9
Pepparkakscheesecake med ädelost

Pepparkakscheesecake är en julig cheesecake på pepparkaksbotten med ädelostfyllning. En julkaka som går lätt att baka – bara krossa pepparkakor istället för digestive, och mixa blåmögelost med crème fraiche. Beräkna tid så att cheesecaken hinner stå kallt. Istället för pepparkaka och stilton?

Pepparkakscheesecake med ädelost

Ingredienser

12 portioner
75 g smör eller margarin
25 pepparkakor

Fyllning

280 g ädelost (gräddädelost)
2 dl crème fraiche

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkproteinfri.
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Julia

2023-01-15

Går den att frysa in?

Jenny

2021-11-27

Går denna att frysa?

Christer

2017-12-24

Kunde varit kanongott. Att ange antalet pepparkakor, godtycklig storlek i st.f. antal GRAM pepparkaka var dock en praktmiss i receptet.

Näringsvärde per portion

Energi 971 KJ / 232 kCal
Fett 19.6 g
Kolhydrater 8.5 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden