Pepparkakscheesecake med ädelost

Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
9
Pepparkakscheesecake med ädelost

Pepparkakscheesecake är en julig cheesecake på pepparkaksbotten med ädelostfyllning. En julkaka som går lätt att baka – bara krossa pepparkakor istället för digestive, och mixa blåmögelost med crème fraiche. Beräkna tid så att cheesecaken hinner stå kallt. Istället för pepparkaka och stilton?

Pepparkakscheesecake med ädelost

Ingredienser

12 portioner
75 g  smör eller margarin
25   pepparkakor

Fyllning

280 g  ädelost (gräddädelost)
2 dl  crème fraiche

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkproteinfri.
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Går den att frysa in?

Julia

2023-01-15

Går denna att frysa?

Jenny

2021-11-27

Kunde varit kanongott. Att ange antalet pepparkakor, godtycklig storlek i st.f. antal GRAM pepparkaka var dock en praktmiss i receptet.

Christer

2017-12-24

Näringsvärde per portion

Energi971 KJ / 232 kCal
Fett19.6 g
Kolhydrater8.5 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Smördegssnurror med ädelost och pepparkakskross
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädelostmuffins
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkaksfikon med ädelost och honung
Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkakswhoopie
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakssnittar med ost och fikon
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga