Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pepparkakscheesecake med ädelost

Pepparkakscheesecake är en julig cheesecake på pepparkaksbotten med ädelostfyllning. En julkaka som går lätt att baka – bara krossa pepparkakor istället för digestive, och mixa blåmögelost med crème fraiche. Beräkna tid så att cheesecaken hinner stå kallt. Istället för pepparkaka och stilton?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klä en avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter med plastfolie (för 12 port).
  2. Smält matfettet. Krossa pepparkakorna i en mortel eller finfördela i en matberedare till ett smul. Blanda i matfettet.
  3. Tryck ut hälften av pepparkaksblandningen så att den täcker botten av formen. Ställ i kylskåp för att stelna.
  4. Fyllning: Mixa osten med crème fraichen i en matberedare. Mixa tills den är luftig och fast.
  5. Bred ut ostsmeten jämt på pepparkaksmulet i formen. Fördela resten av ”smulet” på osten . Platta till och ställ kallt.
  6. Vid servering skär cheesecaken i kuber och servera.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 75 g smör eller margarin
  • 25 pepparkakor
Fyllning
  • 280 g ädelost (gräddädelost)
  • 2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 971 kJ / 232 kCal