Pepparkaksdeg 

102
20
Pepparkaksdeg 

Pepparkaksdeg är enkelt att göra själv och det blir så mycket godare. Gör din deg i god tid, den behöver vila ett dygn för att ge dig de allra bästa pepparkakorna.

Pepparkaksdeg 

Ingredienser

ca 1 1/2 kg (80-100 pepparkakor)
2 dl vispgrädde
2 dl mörk sirap
3 1/2 dl strösocker
2 msk malen kanel
1 msk malen kardemumma
2 msk malen ingefära
1 msk malen kryddnejlika
250 g smör
800 g vetemjöl (800 g vetemjöl motsvarar ca 13 1/4 dl)
2 tsk bikarbonat

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.

Näringsvärdet är beräknat per pepparkaka på 80 st pepparkakor.

Gör så här

Tips

Kavla ut degen tunt och ta ut kakor med mått. Lägg dem på smord plåt eller på bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175°C i ca 6-8 min.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

102

Kommentarer

Gloria

2022-11-26

Mycket goda kakor. Väger man mjölmängden då blir det absolut inte smuligt! Kan dock gräddas längre och kan lägga till mera kryddor. Det är trots allt pepparkakor 💓

Katarina

2022-11-25

Så följsam och lätt att arbeta med.

Lotta

2022-11-25

Varför skär sig smeten när man haft i smör?

Näringsvärde per portion

Energi 393 KJ / 94 kCal
Fett 4 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 14 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden