Pepparkaksdeg

Betyg 4.5 av 5.
257 personer har röstat
71
Pepparkaksdeg

Pepparkaksdeg är enkelt att göra själv och det blir så mycket godare. Gör din deg i god tid, den behöver vila ett dygn för att ge dig de allra bästa pepparkakorna.

Pepparkaksdeg

Ingredienser

ca 1,5 kg (80-100 pepparkakor)
2 dl vispgrädde
2 dl mörk sirap
3 1/2 dl strösocker
2 msk malen kanel
1 msk malen kardemumma
2 msk malen ingefära
1 msk malen kryddnejlika
250 g smör
800 g vetemjöl (800 g vetemjöl motsvarar ca 13 1/4 dl)
2 tsk bikarbonat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
257 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Ska man låta kryddsmeten svalna innan man blandar ihop den med mjölet?

Linda

2024-12-11

Hej Linda! Näe, det behöver man inte! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-12-12

Gör det något om man läser fel och blandar bikarbonat med de andra kryddorna istället för i mjölet?

Marie

2024-12-09

Hej Marie! Oj, bra fråga! Det kan jag inte svara på, men om jag får gissa så tror jag att det går bra! Hör gärna av dig om hur det gick! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-12-09

Hur många grader och hur länge?

Carolina

2024-12-09

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per pepparkaka på 80 st pepparkakor.
Energi393 KJ / 94 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Pepparkaksmuffins
Betyg 3.5 av 5.
99 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkaksdeg till hus och figurer
Betyg 2.9 av 5.
212 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakskrydda
Betyg 4.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting
Betyg 4.5 av 5.
155 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakor
Betyg 4.1 av 5.
518 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Veganska pepparkakor
Betyg 4.1 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga