Pepparkaksdeg
Pepparkaksdeg är enkelt att göra själv och det blir så mycket godare. Gör din deg i god tid, den behöver vila ett dygn för att ge dig de allra bästa pepparkakorna.
Ingredienser
ca 1,5 kg (80-100 pepparkakor)
2 dl vispgrädde
2 dl mörk sirap
3 1/2 dl strösocker
2 msk malen kanel
1 msk malen kardemumma
2 msk malen ingefära
1 msk malen kryddnejlika
250 g smör
800 g vetemjöl (800 g vetemjöl motsvarar ca 13 1/4 dl)
2 tsk bikarbonat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per pepparkaka på 80 st pepparkakor.
Energi393 KJ / 94 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein1 g
Kommentarer
Hej! Ska man låta kryddsmeten svalna innan man blandar ihop den med mjölet?
Linda
2024-12-11Hej Linda! Näe, det behöver man inte! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-12Gör det något om man läser fel och blandar bikarbonat med de andra kryddorna istället för i mjölet?
Marie
2024-12-09Hej Marie! Oj, bra fråga! Det kan jag inte svara på, men om jag får gissa så tror jag att det går bra! Hör gärna av dig om hur det gick! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-09Hur många grader och hur länge?
Carolina
2024-12-09