Pepparkaksbollar
Pepparkaksbollen kombinerar det bästa av två världar: chokladbollen och pepparkaksdegen! Mandelmassa i degen ger dessutom en mjuk nötighet. Rulla bollarna i pärlsocker och bjud på dem på adventsfikat.
Ingredienser
15 st
200 g mandelmassa
100 g smör
3 dl havregryn
1 msk malen ingefära
1 msk malen kanel
2 tsk malen kryddnejlika
1 nypa salt
1 msk pressad apelsinsaft eller cognac
pärlsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per pepparkaksboll.
Energi618 KJ / 148 kCal
Fett9 g
Salt0.23 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g
Kommentarer
Också gott att rulla i hackade hasselnötter. Inte så sött vilket gör smaken mer balanserad
Sonia
2020-12-20Blir jättebra med färdig pepparkakskrydda men inte 1-2 msk. Prova med ngr tsk istället och smaka av. Gjort så förut.
Sonia
2020-12-20Tack Sonia för tipset. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-21Håller med Mikael, aldelles för mycket kryddnejlika! Går tyvärr inte att äta... säkert jättegoda med rätt balans på kryddningen.
Sandra
2020-12-13