Pepparkaksbollar

150
16
Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollen kombinerar det bästa av två världar: chokladbollen och pepparkaksdegen! Mandelmassa i degen ger dessutom en mjuk nötighet. Rulla bollarna i pärlsocker och bjud på dem på adventsfikat.

Pepparkaksbollar

Ingredienser

15 st
200 g mandelmassa
100 g smör
3 dl havregryn
1 msk malen ingefära
1 msk malen kanel
2 tsk malen kryddnejlika
1 nypa salt
1 msk pressad apelsinsaft eller cognac
pärlsocker

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per pepparkaksboll.

Gör så här

Tips

Om man vill kan man blanda ner hackad mandel eller rivet citrusskal.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

150

Kommentarer

Sonia

2020-12-20

Också gott att rulla i hackade hasselnötter. Inte så sött vilket gör smaken mer balanserad

Sonia

2020-12-20

Blir jättebra med färdig pepparkakskrydda men inte 1-2 msk. Prova med ngr tsk istället och smaka av. Gjort så förut.

Redaktionen ICAse

2020-12-21

Tack Sonia för tipset. Hälsningar Ulrika

Sandra

2020-12-13

Håller med Mikael, aldelles för mycket kryddnejlika! Går tyvärr inte att äta... säkert jättegoda med rätt balans på kryddningen.

Näringsvärde per portion

Energi 618 KJ / 148 kCal
Fett 9 g
Salt 0.23 g
Kolhydrater 14 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden