Pepparkaksgrissini med ädelostdipp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Pepparkaksgrissini med ädelostdipp

Servera pepparkaka och ädelost på nytt, roligt och lyxigt sätt! Pepparkaksgrissini får du enkelt genom att rulla och grädda stänger av vanlig pepparkaksdeg. Dippa sedan i en krämig dipp på ädelost och créme fraiche. Njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Knåda in apelsinskal i pepparkaksdegen. Dela degen i 30 bitar (för 30 st) och rulla varje till smala längder.
  3. Lägg på en bakpappersklädd plåt och grädda i omgångar 5–8 minuter.
  4. Ädelostdipp: Gaffelmosa osten tillsammans med crème fraichen. Lägg upp i en skål och servera tillsammans med pepparkaksgrissinin.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pepparkaksdeg, finns färdig att köpa, eller gör egen.
Gör äggfri: kontrollera pepparkaksdegen.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 500 g färdig pepparkaksdeg
  • finrivet skal av 1 apelsin
Ädelostdipp
  • 140 g ädelost
  • 2 dl lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan