Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Pepparkaksgrissini med ädelostdipp

(72)
60 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Servera pepparkaka och ädelost på nytt, roligt och lyxigt sätt! Pepparkaksgrissini får du enkelt genom att rulla och grädda stänger av vanlig pepparkaksdeg. Dippa sedan i en krämig dipp på ädelost och créme fraiche. Njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 500 g färdig pepparkaksdeg
  • finrivet skal av 1 apelsin
Ädelostdipp
  • 140 g ädelostar
  • 2 dl lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Knåda in apelsinskal i pepparkaksdegen. Dela degen i 30 bitar (för 30 st) och rulla varje till smala längder.
  3. Lägg på en bakpappersklädd plåt och grädda i omgångar 5–8 minuter.
  4. Ädelostdipp: Gaffelmosa osten tillsammans med crème fraichen. Lägg upp i en skål och servera tillsammans med pepparkaksgrissinin.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pepparkaksdeg, finns färdig att köpa, eller gör egen.
Gör äggfri: kontrollera pepparkaksdegen.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer