Hoppa till sidans innehåll

Dryck baserad på ärta är ett av de nyare växtbaserade alternativen till mjölk som har lågt klimatavtryck och passar de flesta. Här tipsar vi om några riktigt goda recept som går hem hos såväl barn som vuxna där du enkelt byter ut mjölken mot växtdryck baserad på ärta för ett gott och klimatsmart alternativ. Vad sägs till exempel om smarriga proteinpannkakor eller lyxiga scones? Mums säger vi!

Artikel i samarbete med Sproud

Goda recept med dryck baserad på ärta

 • Proteinpannkakor

  Proteinpannkakor

  Supergott recept på fluffiga proteinpannkakor som snabbt blir en favorit hos hela familjen. Havregryn, extra ägg och ärtdryck gör dem till en mer proteinrik variant av American pancakes. Servera med fräscha tillbehör och du har en mättande frukost som går hem hos både stora och små.

  - Proteinpannkakor

  Spara

 • Laktosfria scones

  Laktosfria scones

  Bjud på lyxfrukost till helgen med rykande färska scones! Dessa laktosfria scones går snabbt att göra och kommer garanterat bli en hit på frukostbordet. Byt ut laktosfri mjölk mot ärtdryck i receptet, servera med naturell cream cheese och en god sylt.

  - Laktosfria scones

  Spara

 • Overnight oats med jordnötssmör och chokladchiapudding

  Overnight oats med jordnötssmör och chokladchiapudding

  Denna smarriga overnight oats med chokladchiapudding och jordnötssmör skojar man inte bort! Byt ut mjölken mot ärtdryck i receptet, blanda ingredienserna till overnight oatsen och chiapuddingen kvällen innan och låt dem stå till sig över natten. Morgonen därpå är det bara att toppa med jordnötssmör, hackad mörk choklad och färska bär och njuta!

  - Overnight oats med jordnötssmör och chokladchiapudding

  Spara

 • Veganska krabbelurer

  Veganska krabbelurer

  Krabbelurer är som en blandning mellan sockerkaka och pannkaka i plättstorlek. Går garanterat hem hos barnen med andra ord! Här gör vi krabbelurerna veganska och använder kikärtsspad istället för ägg i de små plättarna. Byt ut havredrycken i receptet mot ärtdryck. Vänd i kanelsocker och servera med äppelmos eller sylt, mums!

  - Veganska krabbelurer

  Spara