Veganska krabbelurer

Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
2
Veganska krabbelurer

Krabbelurer är som en blandning mellan sockerkaka och pannkaka, stekt i plättstorlek. Här gör vi krabbelurerna veganska och använder kikärtsspad istället för ägg i de små plättarna. Vänd i kanelsocker och servera med äppelmos eller sylt!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Veganska krabbelurer

Ingredienser

ca 12 st
1/2 dl  spad från kokta kikärtor
1/2 dl  strösocker
2 3/4 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1 krm  vaniljpulver
1 1/2 dl  havredryck
mjölkfritt margarin (till stekning)

Kanelsocker

2 msk  strösocker
1/2 tsk  kanel

Till servering

äppelmos eller jordgubbssylt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Super goda!

Kristin

2020-05-02

Riktigt bra

Ulla

2020-01-30

Testa liknande recept

Ägg- och mjölkfria plättar
Betyg 2.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krabbelurer
Betyg 4.4 av 5.
580 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plättar med smak av gräddkola
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plättar på bovete med hemmagjord rabarbersylt
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nyponcrêpes med morots- och äppelröra
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risgrynsplättar med vanilj
Betyg 3.5 av 5.
69 personer har röstat
Under 30 min att tillaga