UNDER 30 MIN | Enkel

Veganska krabbelurer

Krabbelurer är som en blandning mellan sockerkaka och pannkaka, stekt i plättstorlek. Här gör vi krabbelurerna veganska och använder kikärtsspad istället för ägg i de små plättarna. Vänd i kanelsocker och servera med äppelmos eller sylt!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa kikärtsspad och strösocker fluffigt med elvisp i en bunke.
  2. Sikta i vetemjölet och tillsätt övriga ingredienser. Vispa snabbt ihop smeten. Stek små plättar i mjölkfritt margarin på medelvärme tills de får fin färg på båda sidorna.
  3. Kanelsocker: Blanda strösocker och kanel på ett fat och vänd de färdigstekta krabbelurerna i sockerblandningen.
  4. Till servering: Servera gärna med äppelmos eller jordgubbssylt.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: ca 12 st
  • 1/2 dl spad från kokta kikärter
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 1/2 dl havredryck
  • mjölkfritt margarin (till stekning)
Kanelsocker
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk kanel
Till servering
  • äppelmos eller jordgubbssylt