Overnight oats med jordnötssmör och chokladchiapudding
Gör en maffig frukostburk med overnight oats, chokladchiapudding och jordnötssmör! Blanda ingredienserna till overnight oatsen och chiapuddingen kvällen innan och låt dem stå till sig över natten. Morgonen därpå är det bara att toppa med jordnötssmör, hackad mörk choklad och färska bär och njuta!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Ingredienser
2 stora eller 4 små port
Overnights oats
2 dl havregryn
2 dl mandel- eller havredryck
3 msk grekisk yoghurt
1/2 msk honung
1 krm vaniljpulver
1 krm malen kanel
Chokladchiapudding
2 dl kokosmjölk
4 msk grekisk yoghurt
4 msk chiafrön
1 msk kakao
1/2 msk honung
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
Topping
2 msk jordnötssmör
2 msk hackad mörk choklad
1 dl färska bär
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn framställda av ren havre. Välj mandeldryck eller välj glutenfri havredryck.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri mörk choklad.
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.
Recept och foto av Bahare Torkamani.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1572 KJ / 376 kCal
Fett26 g
Salt0.68 g
Kolhydrater25 g
Protein8 g
Kommentarer
Världens godaste
Sabina
2020-12-18Som godis till frukost! Min mage klarar dock inte så där mycket chiafrön men de går ju att ersätta med annat :) .
Susanne
2020-02-11Bra som mellanmål också! Jag använde 2dl havremjölk choklad istället för kakao och kokosmjölk, det blev bra och en mindre ingrediens.
Maria
2018-10-24