Hoppa till sidans innehåll

Följ med till Talldungens Gårdshotell där ledorden är rustikt, enkelt - och hållbart. Dessutom bjuder de på sina favoritrecept med säsongens råvaror i fokus.

Recept Talldungen Styling Sidsel Rudolph Foto Line Klein
Tips: Här hittar du säsongskalender för frukt, bär och grönsaker

Bland Brösarps böljande backar på norra Österlen i Skåne hittar man oasen Talldungens Gårdshotell som drivs av David Levung och Emma Höök.

Hej David och Emma, berätta om Talldungen!

Talldungen ska kännas som en härlig mat- och vinintresserad släkting i ett hus på landet som man bara älskar att besöka. Vi lagar enkel, rustik mat på omsorgsfullt valda råvaror. Och vi älskar att opretentiöst och familjärt låta människor uppleva den mat och det vin som vi gillar bäst.

Vad lagar ni för mat på Talldungen?

Menyn kännetecknas av enkla, välkomponerade rätter med influenser från Sydeuropa men lagade på svenska råvaror i säsong. Vi jobbar nära våra lokala producenter och använder närodlade råvaror med stor glädje. Vi jobbar med folk vi tycker om, personer som delar våra värderingar och brinner för exceptionella råvaror.

Berätta om recepten ni tagit fram för Buffé.

Det är recept som har följt oss sedan starten och som fortfarande finns med oss. Under en tid samlade vi poäng för de rätter som fick folk att säga ”kanske det godaste jag ätit” och de rätterna har fått ge namn till vårt wifi-lösenord. Några av dessa rätter ingår där.

 • Krispig blomkålssallad med äpple och fetaost

  Krispig blomkålssallad med äpple och fetaost

  En krispig sallad där blomkålen får spela huvudrollen som backas upp av syrligt äpple, salt fetaost och frisk mynta. Denna rätt passar utmärkt som förrätt, mellanrätt eller tillbehör till både kött och fisk.

  - Krispig blomkålssallad med äpple och fetaost

  Spara

 • Rostad paprika med tomat och mozzarella

  Rostad paprika med tomat och mozzarella

  Tomat och mozzarella är en oslagbar kombination som aldrig slår fel. Här får smakkompisarna sällskap av paprika som rostas mjuk och söt i ugnen tillsammans med tomaterna. Toppa grönsakerna med mozzarellan och servera gärna med en bit bröd.

  - Rostad paprika med tomat och mozzarella

  Spara

 • Rödbetor med aioli och svarta oliver

  Rödbetor med aioli och svarta oliver

  Bjud på en enkel och god rätt som hyllar rödbetan! Ugnsrostade rödbetor som serveras tillsammans med svarta oliver på en bädd av vitlöksstinn aioli är utmärkt som mellanrätt eller tillbehör till ljust kött.

  - Rödbetor med aioli och svarta oliver

  Spara

 • Rostad fänkålsröra

  Rostad fänkålsröra

  Prova ett nytt sätt att servera fänkål: i en krämig, smakrik röra! Mixa rostad, vitlöksdoftande fänkål med citron och olivolja till en slät röra som är ljuvlig som tillbehör till ett färskt bröd.

  - Rostad fänkålsröra

  Spara

 • Långbakad fläsksida med bönor och salsa verde

  Långbakad fläsksida med bönor och salsa verde

  Baka fläsksida länge i ugnen tillsammans med vitlök och färska örter för ett riktigt saftigt och mört kött med mycket smak. Servera den långbakade fläsksidan med en örtig, fräsch salsa verde och små vita bönor.

  - Långbakad fläsksida med bönor och salsa verde

  Spara

 • Lemon posset med hallon

  Lemon posset med hallon

  Lemon posset är en brittisk dessert gjord på grädde smaksatt med citron och påminner om italiensk pannacotta men utan gelatin. En krämig efterrätt med perfekt balans mellan syra och sötma som är både löjligt enkel och löjligt god!

  - Lemon posset med hallon

  Spara