Chokladsnittar
Spröda och skurna chokladsnittar med pärlsocker är en stor favorit bland småkakor. Du blandar mjöl, socker, kakao och ägg till en deg som sedan delas i mindre bitar och penslas med ägg så att sockret ska fästa. Servera dina goda chokladsnitt som en av sju sorters kakor eller på egen hand – de är alltid uppskattade!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998
Ingredienser
60 st
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 stort ägg
200 g rumsvarmt smör eller margarin
Pensling
1 uppvispat ägg
pärlsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
För mycket mjöl i degen. Men roliga och lätta att baka!
Camilla
2025-01-10Detta recept är inte ok. För mycket mjöl och för lite blött=Pulver. Tyvärr såg jag inte att 5dl mjöl är för mycket. Kommer inte att försöka igen.
Ulf
2024-12-26Tog bort 1 dl mjöl och degen blev perfekt. Degen blev förr torr med 5 dl.
Silje
2024-12-12