Chokladsnittar

Betyg 4.1 av 5.
322 personer har röstat
18
Chokladsnittar

Spröda och skurna chokladsnittar med pärlsocker är en stor favorit bland småkakor. Du blandar mjöl, socker, kakao och ägg till en deg som sedan delas i mindre bitar och penslas med ägg så att sockret ska fästa. Servera dina goda chokladsnitt som en av sju sorters kakor eller på egen hand – de är alltid uppskattade!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Chokladsnittar

Ingredienser

60 st
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 stort ägg
200 g smör eller margarin

Pensling

1 uppvispat ägg
pärlsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
322 personer har röstat

Kommentarer

Tog bort 1 dl mjöl och degen blev perfekt. Degen blev förr torr med 5 dl.

Silje

2024-12-12

Dra bort minst en dl mjöl. Prövat detta recept tre gånger, även bytt mjöl. Slutar med att ytterligare smör måste tillsättas.

Marcus

2024-11-20

Instämmer med föregående- bakpulver, 1 tsk, bör blandas med övriga torrvaror…

Adam

2024-09-26

Testa liknande recept

Chokladbröd med apelsin och lime
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chokladbollar
Betyg 4 av 5.
30889 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chokladkolasnittar
Betyg 3.6 av 5.
190 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Non stop chocolate-cookies
Betyg 4.1 av 5.
404 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fyllda chokladkakor till halloween
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mjölkchokladsnittar
Betyg 4.5 av 5.
182 personer har röstat
Under 60 min att tillaga