Chokladsnittar

Betyg 4.1 av 5.
327 personer har röstat
20
Chokladsnittar

Spröda och skurna chokladsnittar med pärlsocker är en stor favorit bland småkakor. Du blandar mjöl, socker, kakao och ägg till en deg som sedan delas i mindre bitar och penslas med ägg så att sockret ska fästa. Servera dina goda chokladsnitt som en av sju sorters kakor eller på egen hand – de är alltid uppskattade!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Chokladsnittar

Ingredienser

60 st
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 stort ägg
200 g rumsvarmt smör eller margarin

Pensling

1 uppvispat ägg
pärlsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
327 personer har röstat

Kommentarer

För mycket mjöl i degen. Men roliga och lätta att baka!

Camilla

2025-01-10

Detta recept är inte ok. För mycket mjöl och för lite blött=Pulver. Tyvärr såg jag inte att 5dl mjöl är för mycket. Kommer inte att försöka igen.

Ulf

2024-12-26

Tog bort 1 dl mjöl och degen blev perfekt. Degen blev förr torr med 5 dl.

Silje

2024-12-12

Testa liknande recept

Chokladbröd med apelsin och lime
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kardemummadrömmar
Betyg 4.1 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladkolasnittar
Betyg 3.6 av 5.
190 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mintchokladdrömmar
Betyg 3.3 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Non stop chocolate-cookies
Betyg 4.1 av 5.
406 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kladdkakecookies
Betyg 4.7 av 5.
187 personer har röstat
Över 60 min att tillaga