Saffranspaj
En mumsig och saftig saffranspaj som passar extra bra till juletider. Gör ett krispigt pajskal som du sedan fyller med mandelmassa och saffran. Julens smaker blandar sig och resultatet är ljuvligt. Passar utmärkt att ställa fram på julbuffén.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Ingredienser
10 portioner
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
1 msk strösocker
1 äggula
300 g mandelmassa
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 msk vatten
3 äggulor
4 äggvitor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Alldeles ljuvlig! En favorit på vårt julbord sedan 2005. Bäst om den görs i förväg, kan även smaksättas med riven apelsin. 5 stjärnor!
Ylva
2016-11-28mmmm så go!!!
Anita
2011-10-17Mycket god, och den blir bättre efter att ha stått till sig någon dag.
Maria
2006-10-30