Saffranspaj

30
4
Saffranspaj

En mumsig och saftig saffranspaj som passar extra bra till juletider. Gör ett krispigt pajskal som du sedan fyller med mandelmassa och saffran. Julens smaker blandar sig och resultatet är ljuvligt. Passar utmärkt att ställa fram på julbuffén.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Saffranspaj

Ingredienser

10 portioner
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
1 msk strösocker
1 äggula
300 g mandelmassa
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 msk vatten
3 äggulor
4 äggvitor

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt smöret mot mjölkfritt margarin.

Gör så här

Tips

Kakan passar bra på buffébordet och antalet portioner är beräknade därefter.

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Ylva

2016-11-28

Alldeles ljuvlig! En favorit på vårt julbord sedan 2005. Bäst om den görs i förväg, kan även smaksättas med riven apelsin. 5 stjärnor!

Anita

2011-10-17

mmmm så go!!!

Maria

2006-10-30

Mycket god, och den blir bättre efter att ha stått till sig någon dag.

Testa liknande recept