Lax- och grönkålspaj

13
2
Lax- och grönkålspaj

En paj är ett perfekt sätt för att ta tillvara på ingredienser du har hemma i kylen, då man kan ha i nästan vad som helst som man tycker om. I den här har vi valt lax och grönkål som ofta finns på julbordet och smaksatt med lite pepparrot som ger rätten en härlig smak.

Lax- och grönkålspaj

Ingredienser

4 portioner
1 förp kyld pajdeg (à 250 g)
torkade gula ärtor (till formen)
2 ägg
1 dl majonnäs
4 dl grädde
100 g färskost med pepparrot
150 g kallrökt lax i tärningar
100 g ångad eller stekt grönkål

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen och majonnäsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersätningsprodukt. Byt ut färskost mot mjölkproteinfritt ostalternativ och smaksätt med riven pepparrot.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Karolina

2021-01-02

Jag tog med lite av Maries tips. Tog 2 dl matlagningsgrädde, 1 dl grädde, 3 ägg och 1 dl majonnäs. Skippade pepparrotsost. Tog en vid pajform och gräddade klart på 25 min 175 grader. Tog gravad lax. Hade örtsalt och svartpeppar i gräddsmeten. Det blev jättegott.

Marie

2020-12-31

Alldeles för fet fyllning/äggstanning hade nog blivit bättre med 3 dl 50 /50 mjölk /grädde och 3 ägg. Ingen som helst smak av pepparrot. Laxen blev seg. Hade den i ugnen enl receptet 20 min efter det höjde jag temp till 200 ° och gräddade 20 min till innan den var klar. Ingen höjdare.