En paj är ett perfekt sätt för att ta tillvara på ingredienser du har hemma i kylen, då man kan ha i nästan vad som helst som man tycker om. I den här har vi valt lax och grönkål som ofta finns på julbordet och smaksatt med lite pepparrot som ger rätten en härlig smak.
Kontrollera noga innehållet i pajdegen och majonnäsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersätningsprodukt. Byt ut färskost mot mjölkproteinfritt ostalternativ och smaksätt med riven pepparrot.
Kommentarer
Karolina
1/2/2021Jag tog med lite av Maries tips. Tog 2 dl matlagningsgrädde, 1 dl grädde, 3 ägg och 1 dl majonnäs. Skippade pepparrotsost. Tog en vid pajform och gräddade klart på 25 min 175 grader. Tog gravad lax. Hade örtsalt och svartpeppar i gräddsmeten. Det blev jättegott.
Marie
12/31/2020Alldeles för fet fyllning/äggstanning hade nog blivit bättre med 3 dl 50 /50 mjölk /grädde och 3 ägg. Ingen som helst smak av pepparrot. Laxen blev seg. Hade den i ugnen enl receptet 20 min efter det höjde jag temp till 200 ° och gräddade 20 min till innan den var klar. Ingen höjdare.