Lax- och grönkålspaj

10
2
Lax- och grönkålspaj

En paj är ett perfekt sätt för att ta tillvara på ingredienser du har hemma i kylen, då man kan ha i nästan vad som helst som man tycker om. I den här har vi valt lax och grönkål som ofta finns på julbordet och smaksatt med lite pepparrot som ger rätten en härlig smak.

Skriv ut
Lax- och grönkålspaj

Ingredienser

4 portioner
1
förp kyld pajdeg (à 250 g)
-
torkade gula ärtor (till formen)
2
ägg
1 dl
majonnäs
4 dl
grädde
100 g
färskost med pepparrot
150 g
kallrökt lax i tärningar
100 g
ångad eller stekt grönkål

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen och majonnäsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersätningsprodukt. Byt ut färskost mot mjölkproteinfritt ostalternativ och smaksätt med riven pepparrot.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Karolina

1/2/2021

Jag tog med lite av Maries tips. Tog 2 dl matlagningsgrädde, 1 dl grädde, 3 ägg och 1 dl majonnäs. Skippade pepparrotsost. Tog en vid pajform och gräddade klart på 25 min 175 grader. Tog gravad lax. Hade örtsalt och svartpeppar i gräddsmeten. Det blev jättegott.

Marie

12/31/2020

Alldeles för fet fyllning/äggstanning hade nog blivit bättre med 3 dl 50 /50 mjölk /grädde och 3 ägg. Ingen som helst smak av pepparrot. Laxen blev seg. Hade den i ugnen enl receptet 20 min efter det höjde jag temp till 200 ° och gräddade 20 min till innan den var klar. Ingen höjdare.

Testa liknande recept