Lax- och grönkålspaj
En paj är ett perfekt sätt för att ta tillvara på ingredienser du har hemma i kylen, då man kan ha i nästan vad som helst som man tycker om. I den här har vi valt lax och grönkål som ofta finns på julbordet och smaksatt med lite pepparrot som ger rätten en härlig smak.
Ingredienser
4 portioner
1 förp kyld pajdeg (à 250 g)
torkade gula ärtor (till formen)
2 ägg
1 dl majonnäs
4 dl grädde
100 g färskost med pepparrot
150 g kallrökt lax i tärningar
100 g ångad eller stekt grönkål
För alla
Kontrollera noga innehållet i pajdegen och majonnäsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersätningsprodukt. Byt ut färskost mot mjölkproteinfritt ostalternativ och smaksätt med riven pepparrot.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktigt gott! Trots att jag gjorde egen pajdeg och tog hela burken med pepparrotost och mindre grädde. Godaste pajen jag gjort, enligt maken och vi två smaskade i oss hela.
Mona
2024-01-13Gott
Anita
2023-12-18Skippade färskosten och tog parmesan överst, gott!!
Eva
2023-12-11