Lax- och grönkålspaj
En paj är ett perfekt sätt för att ta tillvara på ingredienser du har hemma i kylen, då man kan ha i nästan vad som helst som man tycker om. I den här har vi valt lax och grönkål som ofta finns på julbordet och smaksatt med lite pepparrot som ger rätten en härlig smak.
Ingredienser
4 portioner
1 förp kyld pajdeg (à 250 g)
torkade gula ärtor (till formen)
2 ägg
1 dl majonnäs
4 dl grädde
100 g färskost med pepparrot
150 g kallrökt lax i tärningar
100 g ångad eller stekt grönkål
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Behövs verkligen ärtor? Jag förmodar att de ska kasseras efter användningen?
Lena
2024-12-12Riktigt gott! Trots att jag gjorde egen pajdeg och tog hela burken med pepparrotost och mindre grädde. Godaste pajen jag gjort, enligt maken och vi två smaskade i oss hela.
Mona
2024-01-13Gott
Anita
2023-12-18