Hållbart jordbruk i framkant
Barillas vision har sedan starten för 140 år sedan varit ”Att ge folk samma mat som du skulle ge till dina egna barn”. Bra råvaror är en given ingrediens, så låg miljöpåverkan som möjligt för människors och planetens välmående är ledord som genomsyrar hela Barillas affär.
I samarbete med Cattolica of Piacenza Universitet har Barilla arbetat fram ett effektivt och hållbart jordbruk för durumvete, som både minskar koldioxidutsläppen och ökar jordbrukarnas intäkter
Exempel på vad som gjorts
- Under 2016 köpte Barilla närmare 190 000 ton hållbart odlat durumvete.
- Företaget involverar närmare 1 500 bönder i Italien.
- De senaste sex åren har man minskat koldioxidutsläppen med 28% per ton producerat durumvete.
- Under 2016 investerade koncernen 40 miljoner euro i forskning och utveckling.
- Man har ersatt palmoljan i alla bageriprodukter med vegetabiliska oljor.
- Under 2016 har man tagit bort mer än 4,3 ton mättat fett från över 150 recept.
Som mål har Barilla att, år 2020 ska, 100 % av alla råvaror tas fram på ett ansvarsfullt sätt och man ska endast erbjuda produkter från botten av miljöpyramiden, med lägsta möjliga miljöpåverkan.
› Mer information om Barillas hållbarhetsarbete (engelska)