Pasta med svamp och purjolök

9
1
Pasta med svamp och purjolök

Med riktigt fina råvaror är det svår att misslyckas med en pastarätt. Här får den skruvade strozzapreti-pastan, av italienskt durumvete, sällskap av mild purjolök och kastanjechampinjoner i en gräddig ostsås. Välj gärna en smakrik ost som Västerbottensost så blir såsen ännu godare. Toppa med några skivor parmaskinka och njut!

Pasta med svamp och purjolök

Ingredienser

4 portioner
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
250 g kastanjechampinjoner
3 msk olja
salt
svartpeppar
4 port pasta (gärna strozzapreti)
5 dl mjölk (3%)
1 dl vispgrädde (40%)
4 tsk majsstärkelse
2 dl riven ost (gärna Västerbottensost)
1 kruka persilja

Till servering

2 förp prosciutto crudo (à 120 g)
sallad
mozzarella

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri produkter av mjölk, vispgrädde och mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Helena

2018-09-25

Jättegooood!

Näringsvärde per portion

Energi 3423 KJ / 818 kCal
Fett 39 g
Salt 5 g
Kolhydrater 67 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden