Pasta med svamp och purjolök

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
1
Pasta med svamp och purjolök

Med riktigt fina råvaror är det svår att misslyckas med en pastarätt. Här får den skruvade strozzapreti-pastan, av italienskt durumvete, sällskap av mild purjolök och kastanjechampinjoner i en gräddig ostsås. Välj gärna en smakrik ost som Västerbottensost så blir såsen ännu godare. Toppa med några skivor parmaskinka och njut!

Pasta med svamp och purjolök

Ingredienser

4 portioner
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
250 g kastanjechampinjoner
3 msk olja
salt
svartpeppar
4 port pasta (gärna strozzapreti)
5 dl mjölk (3%)
1 dl vispgrädde (40%)
4 tsk majsstärkelse
2 dl riven ost (gärna Västerbottensost)
1 kruka persilja

Till servering

2 förp prosciutto crudo (à 120 g)
sallad
mozzarella

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Jättegooood!

Helena

2018-09-25

Näringsvärde per portion

Energi3423 KJ / 818 kCal
Fett39 g
Salt5 g
Kolhydrater67 g
Protein47 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med silverlök, mozzarella och lufttorkad skinka
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med olivkräm och prosciutto
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Piadina med ost och skinka
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Auberginerulle med mozzarella och prosciutto
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risonisallad med tomatpesto och charkbricka
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga