Pasta arrabbiata med kronärtskocka och mozzarella

17
5
Pasta arrabbiata med kronärtskocka och mozzarella

Denna rätt tar dig till en liten bakgata i Italien! Trots att ”arrabiatta” betyder arg på italienska, blir du raka motsatsen av att äta denna kryddiga pastarätt som serveras ihop med krämig mozarella. Sockerärtorna, tomater och ruccola adderar ytterligare smak. Pasto gustoso!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2018

Pasta arrabbiata med kronärtskocka och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
4 port spaghetti
150 g sockerärtor
1 rödlök
1 förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1/2 kruka persilja
1 tsk olivolja
1 förp pesto arrabbiata (à 130 g)
1 dl vatten
salt
peppar
2 förp mozzarella (à 125 g)
250 g körsbärstomater
65 g rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Johanna

2021-11-15

Väldigt gott för så enkel maträtt! Jag lät 1 dl vitt vin koka in i löken innan jag fortsatte och det blev mycket bra.

Emanuel

2020-12-22

Riktigt snabbt och lätt, helt ok. Jag stärkte upp med kyckling.

Kim

2020-11-18

Enkel och god, men inget fantastiskt.

Näringsvärde per portion

Energi 2732 KJ / 653 kCal
Fett 30 g
Salt 2.79 g
Kolhydrater 64 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden