Pasta arrabbiata med kronärtskocka och mozzarella
Denna rätt tar dig till en liten bakgata i Italien! Trots att ”arrabiatta” betyder arg på italienska, blir du raka motsatsen av att äta denna kryddiga pastarätt som serveras ihop med krämig mozarella. Sockerärtorna, tomater och ruccola adderar ytterligare smak. Pasto gustoso!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
150 g sockerärtor
1 rödlök
1 förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1/2 kruka persilja
1 tsk olivolja
1 förp pesto arrabbiata (à 130 g)
1 dl vatten
salt
peppar
2 förp mozzarella (à 125 g)
250 g körsbärstomater
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2732 KJ / 653 kCal
Fett30 g
Salt2.79 g
Kolhydrater64 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott för så enkel maträtt! Jag lät 1 dl vitt vin koka in i löken innan jag fortsatte och det blev mycket bra.
Johanna
2021-11-15Riktigt snabbt och lätt, helt ok. Jag stärkte upp med kyckling.
Emanuel
2020-12-22Enkel och god, men inget fantastiskt.
Kim
2020-11-18