UNDER 30 MIN | Medel

Kalkonfilépasta med paprikapesto

Kalkon är ett saftigt kött, och passar utmärkt som protein i såser med mycket smak. Lite större lökbitar tillför en härligt subtil sötma och passar perfekt ihop med mildheter från den havrebaserade grädden och paprikapeston. Servera ovanpå en bädd av kokt pasta, och toppa med små halverade tomater!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kalkonbrösten (om fryst används).
  2. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  3. Skala och skiva löken. Skär kalkonen i strimlor.
  4. Skölj och skär morötterna i bitar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Stek lök, kalkon och morötter i oljan i en stekpanna.
  7. Krydda med salt, peppar och pressa i vitlök.
  8. Rör ner grädde, pesto och timjan i stekpannan. Låt sjuda ca 3 minuter.
  9. Dela tomaterna i halvor.
  10. Servera kalkongrytan med pasta och tomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och havregrädde.
Gör laktosfri: välj laktosfri pesto.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • ca 450 g kalkonbröst
  • 150 g snackmorötter
  • 4 port pasta (gärna fullkorn)
  • 1/2 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
  • 130 g pesto paprika
  • 1 tsk timjan
  • 250 g körsbärstomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 2854 kJ / 685 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept