Kalkonfilépasta med paprikapesto
Kalkon är ett saftigt kött, och passar utmärkt som protein i såser med mycket smak. Lite större lökbitar tillför en härligt subtil sötma och passar perfekt ihop med mildheter från den havrebaserade grädden och paprikapeston. Servera ovanpå en bädd av kokt pasta, och toppa med rucola!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2023
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
ca 450 g kalkonbröst
150 g snackmorötter
4 port pasta (gärna fusilli)
1/2 msk rapsolja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 dl vatten
130 g pesto paprika
1 tsk torkad timjan
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2621 KJ / 625 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Min kräsna kille tyckte om denna
Sabina
2024-03-07En lätt vardagsrätt som barnen gillade. Bytte dock till kyckling då det var det vi hade hemma.
Linda
2021-05-02