Kalkonfilépasta med paprikapesto

Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
2
Kalkonfilépasta med paprikapesto

Kalkon är ett saftigt kött, och passar utmärkt som protein i såser med mycket smak. Lite större lökbitar tillför en härligt subtil sötma och passar perfekt ihop med mildheter från den havrebaserade grädden och paprikapeston. Servera ovanpå en bädd av kokt pasta, och toppa med rucola!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2023

Kalkonfilépasta med paprikapesto

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
ca 450 g  kalkonbröst
150 g  snackmorötter
4   port pasta (gärna fusilli)
1/2 msk  rapsolja
salt
peppar
1   vitlöksklyfta
2 dl  havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 dl  vatten
130 g  pesto paprika
1 tsk  torkad timjan
65 g  rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.  
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj glutenfri havrebaserad matlagningsgrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Min kräsna kille tyckte om denna

Sabina

2024-03-07

En lätt vardagsrätt som barnen gillade. Bytte dock till kyckling då det var det vi hade hemma.

Linda

2021-05-02

Näringsvärde per portion

Energi2621 KJ / 625 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat
Betyg 3.4 av 5.
84 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonfilépasta med tomater
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonrullar med ris- och fetasallad
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kalkon med oliver och vermouth
Betyg 3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtbakat kalkonbröst med potatis och brysselkål
Betyg 2.4 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsfyllt kalkonbröst
Betyg 1.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga