Kalkonfilépasta med paprikapesto

5
1
Kalkonfilépasta med paprikapesto

Kalkon är ett saftigt kött, och passar utmärkt som protein i såser med mycket smak. Lite större lökbitar tillför en härligt subtil sötma och passar perfekt ihop med mildheter från den havrebaserade grädden och paprikapeston. Servera ovanpå en bädd av kokt pasta, och toppa med små halverade tomater!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021

Kalkonfilépasta med paprikapesto

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
ca 450 g
kalkonbröst
150 g
snackmorötter
4
port pasta (gärna fullkorn)
1/2 msk
rapsolja
-
salt
-
peppar
1
vitlöksklyfta
2 1/2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
130 g
pesto paprika
1 tsk
timjan
250 g
körsbärstomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och havregrädde.
Gör laktosfri: välj laktosfri pesto.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Linda

2021-05-02

En lätt vardagsrätt som barnen gillade. Bytte dock till kyckling då det var det vi hade hemma.

Näringsvärde per portion

Energi 2854 KJ / 685 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 68 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept