Kalkonfilépasta med paprikapesto

7
1
Kalkonfilépasta med paprikapesto

Kalkon är ett saftigt kött, och passar utmärkt som protein i såser med mycket smak. Lite större lökbitar tillför en härligt subtil sötma och passar perfekt ihop med mildheter från den havrebaserade grädden och paprikapeston. Servera ovanpå en bädd av kokt pasta, och toppa med rucola!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2022

Kalkonfilépasta med paprikapesto

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
ca 450 g kalkonbröst
150 g snackmorötter
4 port pasta (gärna fusilli)
1/2 msk rapsolja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 dl vatten
130 g pesto paprika
1 tsk torkad timjan
65 g rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.  
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj glutenfri havrebaserad matlagningsgrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Linda

2021-05-02

En lätt vardagsrätt som barnen gillade. Bytte dock till kyckling då det var det vi hade hemma.

Näringsvärde per portion

Energi 2621 KJ / 625 kCal
Fett 25 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden