Tortiglioni med ärter och bacon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tortiglioni med ärter och bacon

Med knaperstekt bacon och en rejäl tomatsås till blir det en pastarätt full av smaker. Att koka gröna ärtor tillsammans med pastan de sista minuterna är smart och tidsbesparande. Serveras med krispig sallad till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka med ärterna de sista 2 minuterna.
  2. Ansa och skiva purjolöken tunt. Stek baconet knaprigt. Blanda ner purjolöken och låt den bli mjuk. Häll av lite stekfett från baconet. Häll i tomaterna och tomatspadet i stekpannan och låt det bli varmt. Smaka av med socker, salt och peppar.
  3. Blanda pastan med bacon- och tomatsåsen.
  4. Strimla salladen och blanda den med olivolja, vinäger, salt och peppar.
  5. Servera pastan med salladen.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta gärna tortiglioni
  • 250 g gröna ärter
  • 1/2 purjolök
  • 280 g tärnat bacon
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 1 msk strösocker
  • salt och peppar
  • 1/2 isbergssallad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2468 kJ / 592 kCal