Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pasta pesto med bresaola och mozzarella

En lättlagad men vardagslyxig pestopasta som är sprängfylld av smak. Sältan från ljuvlig bresaola kompletteras av söta körsbärstomater. Med spänstig mozzarella får rätten ett härligt tuggmotstånd, och känns mättande utan att bli tung. Toppa med rivig ruccola och njut.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela tomaterna och skär osten i bitar.
  3. Blanda den nykokta pastan med pesto, tomater och mozzarella och servera med bresaola och ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Vill man ha varma tomater kan de stekas några minuter i lite olivolja innan de blandas med pastan. Servera gärna rätten på varma tallrikar.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port pasta (gärna mezze maniche)
  • 250 g körsbärstomater
  • 100 g mozzarella
  • 1/2 dl pesto
  • 140 g bresaola
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3553 kJ / 848 kCal