Pasta pesto med bresaola och mozzarella

Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
2
Pasta pesto med bresaola och mozzarella

En lättlagad men vardagslyxig pestopasta som är sprängfylld av smak. Sältan från ljuvlig bresaola kompletteras av söta körsbärstomater. Med spänstig mozzarella får rätten ett härligt tuggmotstånd, och känns mättande utan att bli tung. Toppa med rivig ruccola och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

Pasta pesto med bresaola och mozzarella

Ingredienser

2 portioner
2   port pasta (gärna mezze maniche)
250 g  körsbärstomater
100 g  mozzarella
1/2 dl  pesto
140 g  bresaola
65 g  rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Vill man ha varma tomater kan de stekas några minuter i lite olivolja innan de blandas med pastan. Servera gärna rätten på varma tallrikar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Kanon😃

Lars

2020-06-16

Mycket god pasta, lätt att tillreda!

Helen

2018-06-05

Näringsvärde per portion

Energi3553 KJ / 848 kCal
Fett45 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein50 g

Testa liknande recept

Pasta calabrese med bresaola
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgnocchi med bresaola och bönor
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta puttanesca med bresaola
Betyg 3.2 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta mozzarella med bresaola
Betyg 3.4 av 5.
61 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svampfylld pasta med bresaola och mozzarella
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bresaolapasta med tomat och basilika
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga