Pasta pesto med bresaola och mozzarella
En lättlagad men vardagslyxig pestopasta som är sprängfylld av smak. Sältan från ljuvlig bresaola kompletteras av söta körsbärstomater. Med spänstig mozzarella får rätten ett härligt tuggmotstånd, och känns mättande utan att bli tung. Toppa med rivig ruccola och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna mezze maniche)
250 g körsbärstomater
100 g mozzarella
1/2 dl pesto
140 g bresaola
65 g rucola
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Vill man ha varma tomater kan de stekas några minuter i lite olivolja innan de blandas med pastan. Servera gärna rätten på varma tallrikar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3553 KJ / 848 kCal
Fett45 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein50 g
Kommentarer
Kanon😃
Lars
2020-06-16Mycket god pasta, lätt att tillreda!
Helen
2018-06-05