På juldagen byter vi julporslinet och den klassiska julmaten till ljusa dukar och en ståtlig middag med helstekt kalkon och utsökta tillbehör. Recept Sofia Nilsson Styling Tina Hellberg och Tove Nilsson Foto Lennart Weibull Kalkon i ugn med äpple och gräddsås Kalkon i ugn med äpple och gräddsås Kalkon i ugn är en lyxig middag som räcker till många! Den helstekta kalkonen blir härligt saftig och smakrik av fyllningen med äpple, rosmarin och vitlök. Dessutom penslas kalkonköttet med sojasmör som ger en god sälta. - Kalkon i ugn med äpple och gräddsås Spara Grönkålssallad med äpple och torkade tranbär Grönkålssallad med äpple och torkade tranbär Som tillbehör till julen passar det bra med en härlig sallad med grönkål, krispigt äpple och söta torkade tranbär. Den goda senapsdressingen med honung och citron binder ihop smakerna fint. - Grönkålssallad med äpple och torkade tranbär Spara Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel Som grönt tillbehör till middagen: servera haricots verts stekta med ingefära och vitlök, toppade med hackad mandel. Ett tillbehör som passar bra till bland annat kyckling, kalkon och lax. - Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel Spara Krispig potatis med örter Krispig potatis med örter Krispigt rostad potatis blir succé på middagsbordet. Tunna potatisskivor med vitlökssmör och rosmarin i ett vackert mönster bakas i en form. Som en annorlunda variant av hasselbackspotatis! - Krispig potatis med örter Spara Semifreddo med rostad vit choklad och hallon Semifreddo med rostad vit choklad och hallon Semifreddo är en typ av glass som görs utan glassmaskin, liknande parfait. I detta recept gör vi semifreddon på en bas av mascarpone, grädde och ägg, som vi smaksätter med rostad vit choklad och serverar med hallon. - Semifreddo med rostad vit choklad och hallon Spara