Hoppa till sidans innehåll

På juldagen byter vi julporslinet och den klassiska julmaten till ljusa dukar och en ståtlig middag med helstekt kalkon och utsökta tillbehör.

Recept Sofia Nilsson Styling Tina Hellberg och Tove Nilsson Foto Lennart Weibull

  • Kalkon i ugn med äpple och gräddsås

    Kalkon i ugn med äpple och gräddsås

    Kalkon i ugn är en lyxig middag som räcker till många! Den helstekta kalkonen blir härligt saftig och smakrik av fyllningen med äpple, rosmarin och vitlök. Dessutom penslas kalkonköttet med sojasmör som ger en god sälta.

    - Kalkon i ugn med äpple och gräddsås

    Spara

  • Grönkålssallad med äpple och torkade tranbär

    Grönkålssallad med äpple och torkade tranbär

    Som tillbehör till julen passar det bra med en härlig sallad med grönkål, krispigt äpple och söta torkade tranbär. Den goda senapsdressingen med honung och citron binder ihop smakerna fint.

    - Grönkålssallad med äpple och torkade tranbär

    Spara

  • Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel

    Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel

    Som grönt tillbehör till middagen: servera haricots verts stekta med ingefära och vitlök, toppade med hackad mandel. Ett tillbehör som passar bra till bland annat kyckling, kalkon och lax.

    - Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel

    Spara

  • Krispig potatis med örter

    Krispig potatis med örter

    Krispigt rostad potatis blir succé på middagsbordet. Tunna potatisskivor med vitlökssmör och rosmarin i ett vackert mönster bakas i en form. Som en annorlunda variant av hasselbackspotatis!

    - Krispig potatis med örter

    Spara

  • Semifreddo med rostad vit choklad och hallon

    Semifreddo med rostad vit choklad och hallon

    Semifreddo är en typ av glass som görs utan glassmaskin, liknande parfait. I detta recept gör vi semifreddon på en bas av mascarpone, grädde och ägg, som vi smaksätter med rostad vit choklad och serverar med hallon.

    - Semifreddo med rostad vit choklad och hallon

    Spara