Semifreddo är en typ av glass som görs utan glassmaskin, liknande parfait. I detta recept gör vi semifreddon på en bas av mascarpone, grädde och ägg, som vi smaksätter med rostad vit choklad och serverar med hallon.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Näringsvärdet är per bit beräknat på 10 bitar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod, gjorde utan rom men nästa gång ska jag testa med! Perfekt att göra i förväg, blir en återkommande dessert när vi har gäster.
Mia
2023-01-24Den här desserten gjorde succé! Så himla god. Söt, frisk och knäckig av den rostade chokladen
Marie
2022-11-27Mycket gott! Sött men fräscht med hallon till. Enkelt att laga.
Kajsa
2022-04-12