Semifreddo är en typ av glass som görs utan glassmaskin, liknande parfait. I detta recept gör vi semifreddon på en bas av mascarpone, grädde och ägg, som vi smaksätter med rostad vit choklad och serverar med hallon.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2019
Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Näringsvärdet är per bit beräknat på 10 bitar.
Kommentarer
Kajsa
2022-04-12Mycket gott! Sött men fräscht med hallon till. Enkelt att laga.
Agnes
2022-04-06Kan man använda laktosfri Philadelphia istället för mascarpone för att få den laktosfri?
Anna
2021-01-01Gjorde den som nyårsdessert utan rom - fantastiskt gott och uppskattat av hela familjen. Den kommer vi göra fler gånger!