Semifreddo med rostad vit choklad och hallon

Betyg 4.7 av 5.
48 personer har röstat
18
Semifreddo med rostad vit choklad och hallon

Semifreddo är en typ av glass som görs utan glassmaskin, liknande parfait. I detta recept gör vi semifreddon på en bas av mascarpone, grädde och ägg, som vi smaksätter med rostad vit choklad och serverar med hallon.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Semifreddo med rostad vit choklad och hallon

Ingredienser

10-12 bitar
100 g  vit choklad
3   stora ägg
2 krm  vaniljpulver
1 1/2 dl  strösocker
250 g  mascarpone
2 dl  vispgrädde
ev 2 msk  mörk rom

Hallon

250 g  frysta hallon
2 - 3 msk  strösocker
1 krm  vaniljpulver

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Näringsvärdet är per bit beräknat på 10 bitar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Himmelskt gott! Bytte rostad vit choklad mot hackad mörk!

Sofia

2024-07-16

En favoritdessert.

Kajsa

2024-04-12

Jätte jätte gott.

Åsa

2024-01-28

Näringsvärde per portion

Energi1368 KJ / 327 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater24 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Jordgubbsblixt
Betyg 2.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Semifreddo med fläder och jordgubbar
Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med apelsin
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber semifreddo med vitchoklad och kardemumma
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syrlig citronsorbet
Betyg 3.9 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtsemifreddo med citrussallad
Betyg 3 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga