Semifreddo med rostad vit choklad och hallon

30
12
Semifreddo med rostad vit choklad och hallon

Semifreddo är en typ av glass som görs utan glassmaskin, liknande parfait. I detta recept gör vi semifreddon på en bas av mascarpone, grädde och ägg, som vi smaksätter med rostad vit choklad och serverar med hallon.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Semifreddo med rostad vit choklad och hallon

Ingredienser

10-12 bitar
100 g vit choklad
3 stora ägg
2 krm vaniljpulver
1 1/2 dl strösocker
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
ev 2 msk mörk rom

Hallon

250 g frysta hallon
2 - 3 msk strösocker
1 krm vaniljpulver

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Näringsvärdet är per bit beräknat på 10 bitar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Kajsa

2022-04-12

Mycket gott! Sött men fräscht med hallon till. Enkelt att laga.

Agnes

2022-04-06

Kan man använda laktosfri Philadelphia istället för mascarpone för att få den laktosfri?

Anna

2021-01-01

Gjorde den som nyårsdessert utan rom - fantastiskt gott och uppskattat av hela familjen. Den kommer vi göra fler gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 1368 KJ / 327 kCal
Fett 22 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 24 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden