Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel

6
2
Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel

Som grönt tillbehör till middagen: servera haricots verts stekta med ingefära och vitlök, toppade med hackad mandel. Ett tillbehör som passar bra till bland annat kyckling, kalkon och lax.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel

Ingredienser

8 portioner
400 g
haricots verts (bönor)
3 msk
olivolja
2 msk
finriven ingefära
1
stor riven vitlöksklyfta
3/4 tsk
salt
1/2 dl
rostad hackad mandel

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Anna

2021-01-15

Kanon!

Cecilia

2020-01-12

Överraskande goda (enligt min förväntan)! Jag tog bara halva mängden ingefära & tyckte att det blev bra. Goda både varma & kalla.

Näringsvärde per portion

Energi 342 KJ / 82 kCal
Fett 7 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 1 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept