Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel
Som grönt tillbehör till middagen: servera haricots verts stekta med ingefära och vitlök, toppade med hackad mandel. Ett tillbehör som passar bra till bland annat kyckling, kalkon och lax.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
8 portioner
400 g haricots verts (bönor)
3 msk olivolja
2 msk finriven ingefära
1 stor riven vitlöksklyfta
3/4 tsk salt
1/2 dl rostad hackad mandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi342 KJ / 82 kCal
Fett7 g
Salt0.6 g
Kolhydrater1 g
Protein2 g
Kommentarer
Kanon!
Anna
2021-01-15Överraskande goda (enligt min förväntan)! Jag tog bara halva mängden ingefära & tyckte att det blev bra. Goda både varma & kalla.
Cecilia
2020-01-12