Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel

Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
2
Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel

Som grönt tillbehör till middagen: servera haricots verts stekta med ingefära och vitlök, toppade med hackad mandel. Ett tillbehör som passar bra till bland annat kyckling, kalkon och lax.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel

Ingredienser

8 portioner
400 g  haricots verts (bönor)
3 msk  olivolja
2 msk  finriven ingefära
1   stor riven vitlöksklyfta
3/4 tsk  salt
1/2 dl  rostad hackad mandel

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Kanon!

Anna

2021-01-15

Överraskande goda (enligt min förväntan)! Jag tog bara halva mängden ingefära & tyckte att det blev bra. Goda både varma & kalla.

Cecilia

2020-01-12

Näringsvärde per portion

Energi342 KJ / 82 kCal
Fett7 g
Salt0.6 g
Kolhydrater1 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Brie- och haricots vertssallad
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vitlöksstekta vaxbönor
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Färska haricots verts i senapsmajo
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kamutvetesallad med avokado och melon
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Quinoa tabbouleh med granatäpple och fetaost
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga