UNDER 15 MIN | Enkel

Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel

Som grönt tillbehör till middagen: servera haricots verts stekta med ingefära och vitlök, toppade med hackad mandel. Ett tillbehör som passar bra till bland annat kyckling, kalkon och lax.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs bönorna i oljan med ingefära och vitlök tills de får lite färg, krydda med salt.
  2. Toppa med mandel och servera direkt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 400 g haricots verts
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk finriven ingefära
  • 1 stor riven vitlöksklyfta
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 dl rostad hackad mandel

Näringsvärde
Per portion

Energi 342 kJ / 82 kCal