Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel

Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
2
Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel

Som grönt tillbehör till middagen: servera haricots verts stekta med ingefära och vitlök, toppade med hackad mandel. Ett tillbehör som passar bra till bland annat kyckling, kalkon och lax.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel

Ingredienser

8 portioner
400 g haricots verts (bönor)
3 msk olivolja
2 msk finriven ingefära
1 stor riven vitlöksklyfta
3/4 tsk salt
1/2 dl rostad hackad mandel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Kanon!

Anna

2021-01-15

Överraskande goda (enligt min förväntan)! Jag tog bara halva mängden ingefära & tyckte att det blev bra. Goda både varma & kalla.

Cecilia

2020-01-12

Näringsvärde per portion

Energi342 KJ / 82 kCal
Fett7 g
Salt0.6 g
Kolhydrater1 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Brie- och haricots vertssallad
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vitlöksstekta vaxbönor
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Färska haricots verts i senapsmajo
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kamutvetesallad med avokado och melon
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tomat- och haricots verts-sallad
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga