Kalkon i ugn med äpple och gräddsås
Kalkon i ugn är en lyxig middag som räcker till många! Den helstekta kalkonen blir härligt saftig och smakrik av fyllningen med äpple, rosmarin och vitlök. Dessutom penslas kalkonköttet med sojasmör som ger en god sälta.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
8-10 portioner
Sojasmör
75 g smör
3 msk japansk soja
2 tsk salt
Kalkon
3 äpplen
1/2 dl hackad färsk rosmarin
3 krossade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 hel kalkon (à ca 4 kg)
Gräddsås
ca 4 dl sky från kalkon
1 msk konc kalvfond
3 dl vispgrädde
ev 1 tsk majsstärkelse
3 - 4 msk äppelmos
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3750 KJ / 896 kCal
Fett46 g
Salt5.5 g
Kolhydrater13 g
Protein107 g
Kommentarer
Fråga! Vad ska en fylla med äppleblandningen? Ugnsformen eller kalkonen?
Elin
2024-11-13Hej Elin! Det är kalkonen som ska fyllas med äppelblandningen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-15Har gjort två ggr, jättegott, använder dock stekpåse.
Åsa
2023-12-29Använder alltid stekpåsar till mina kalkoner. Blir alltid mört kött. Mycket uppskattat recept👍
Lena
2023-12-29