Hoppa till sidans innehåll

Tänk att komma hem från jobbet eller skolan och middagen är klar samtidigt som du kliver in genom ytterdörren. I en slow cooker håller sig maten dessutom fräsch i flera timmar – toppen för familjer med olika middagstider. Alla kan njuta av en god och näringsrik måltid.

Av: Leena Mägi

5 anledningar till att laga mat i slow cooker

 • Enkelt

  Att laga mat i en slow cooker är enkelt och du sparar massa tid. De enda redskap du behöver vid tillagning är en skärbräda, en kniv och en slow cooker. Lägg ner alla ingredienser i grytan, ställ in tid och låt slow cookern göra jobbet. Servera maten direkt ur grytan för att dra ner på disk. Kan det bli enklare?

 • Gott

  Tack vare att maten i en slow cooker tillagas under lock vid låg temperatur under en längre tid, så hinner smakerna blomma ut ordentligt. Kött blir mört och saftigt samtidigt som grönsaker håller sig spänstiga. Du riskerar heller aldrig att bränna vid maten eftersom tillagningstemperaturen är så låg.

 • Nyttigt

  När du lagar mat vid låg temperatur och under lock så stannar alla vitaminer och näringsämnen kvar i maten. Grytan värmer inte maten från botten, utan värmen omsluter maten från alla håll, vilket ger en varsam tillagning. Dessutom slipper du mat som fastnar i botten. I en slow cooker behöver du heller inget extra fett vid tillagning. Bra, va?

 • Smart

  En slow cooker har mycket lägre wattal än en normal ugn och drar därför mindre ström. Det är bra för både din plånbok och miljön. Du kan också använda billigare råvaror, enklare köttbitar till exempel, det blir ändå mört och gott tack vare den långa tillagningstiden.

 • Tips

  Kött, fisk eller grönsaker? Allt kan tillagas i en slow cooker. Om du önskar en yta på det du tillagar – bryn det i en stekpanna innan du lägger det i grytan. För att uppnå bästa resultat, se till att alltid använda rätt mängd vätska, lägga i alla ingredienser från början och undvika att glänta på grytlocket under tiden. Även om det doftar ljuvligt.