8 riviga köksredskap

Riva, skiva och strimla snabbt

Tycker du att det tar för lång tid att laga mat från grunden? Här är 8 smarta köksredskap för att laga mat snabbare, roligare och kan faktiskt smaka godare.
Här hittar du vår enkla veckomeny.

8 verktyg som strimlar dina grönsaker

Vi listar verktyg som strimlar dina grönsaker till perfektion.

 1. 1. Juliennemandolin

  Ny variant av den klassiska mandolinen – den här gör strimlor istället för skivor. På bara några sekunder strimlar du enkelt gurka, potatis eller morötter. Toppen för tzatsiki, coleslaw eller bara en riktigt snygg sallad.

 2. 2. Mandolin

  En sann trotjänare i köket. Fixar snabbt och lätt tunt skivad gurka till pressgurkan eller lövtunna rödbetsskivor till vegocarpaccion utan att fingrarna far illa. Enkel att använda och olika lägen beroende på hur tjocka skivor du önskar.

 3. 3. Spiralrivare

  Den här spiralrivaren fungerar som en pennvässare och är toppen till grönsaksstumpar – gurka, morot, palsternacka. Den gör långa tjusiga juliennespiraler som hottar upp vilken vardagsrätt som helst. Eller varför inte skippa pastan och ha zucchinispiraler till köttfärssåsen istället?

 4. 4. Spiralizer

  Med den här kombinerade rivaren och förvaringen kan du förbereda salladen i föväg. Riv grönsakerna rätt ner i glasburken, ta bort själva rivjärnet och på med locket. Smidigt och snyggt!

 5. 5. Strimlare

  Den här varianten har vi sett som skalare tidigare, men finns nu också som strimlare i två varianter, en grövre och en finare. Små enkla redskap som får jobbet gjort i ett nafs. Den finare kan du till exempel använda till choklad för att dekorera bakverk. Den grövre passar bra till grönsaker för snygga garnityrer.

 6. 6. Multirivare

  Multirivaren är en gammal goding som hängt med i flera generationer. Vem har inte sett den in action när det är dags för julens Jansson? Fördel att det finns flera olika blad som river, skivar och strimlar på olika sätt.

 7. 7. Rivjärn

  En annan klassiker som finns i varje hem. Också enkel att använda och ger möjlighet till att riva på olika sätt. Här är det dock läge att vara försiktig med fingertopparna.

 8. 8. Zestjärn

  Det lilla smidiga zestjärnet är toppen till citronskalet i sockerkakssmeten, till såsen eller till lime- och sockerblandningen till jordgubbarna. Och det mesta mår faktiskt bra av lite syra.

Artiklar (583)

Billigt

Mat innan löning

Har det börjat sina på kontot? Här hittar du billiga och goda recept som räddar middagen!

Enkelt att laga!

Recept med få ingredienser

Varför krångla till det? Här hittar du recept som är enkla, billiga och går fort att laga.

Tänk enkelt!

Supersnabba soppor

De här supersnabba sopporna är perfekta när du har ont om tid och behöver något värmande!

Mathistoria

Det nya franska köket

Fina råvaror och elegant uppläggning har inte alltid varit en självklarhet på restaurang.

Enkelt!

Fynda i frysen

Från kött och fisk till frukt och grönt! Släng ihop goda vardagsrätter med frysta råvaror.