Långkok på koreanska

76
11
Långkok på koreanska

Ett mustigt långkok på högrev och lite av en blinkning till den koreanska rätten bibimbap där marinerat kött bjuds i en skål med ris och grönsaksplock. Laga gärna högrevsgrytan en dag eller två i förväg – den blir bara godare ju längre den står.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Långkok på koreanska

Ingredienser

4 portioner
2
stora gula lökar
6
vitlöksklyftor
ca 900 g
högrev
-
rapsolja till stekning
3 msk
mörkt muscovadoråsocker
1 dl
japansk soja
4 dl
vatten
1 1/2 dl
rött vin
1 1/2 msk
sesamolja
2
portionspåsar misopasta (à 18 g, till soppa)
2 msk
risvinäger
2
stora morötter
150 g
svamp (t ex champinjoner eller shiitake)
2
röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
50 g
färska böngroddar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

76

Kommentarer

Hanne

1/26/2020

Mycket god gryta. Håller dock med Pär från 2014, godare utan chili den behövs inte.

Oskar

1/17/2020

Hade ingen risvinäger eller rödvin så ersatte med glögg. Det blev supergott, tack.

Redaktionen ICAse

1/17/2020

Hej Oskar! Kul idé att ersätta med glögg :) Hälsningar Ulrika

Karin

1/19/2019

Om man gör köttgrytan en dag innan, ska man ha i svamp och morötter då eller är det bättre att vänta till serveringsdagen?

Redaktionen ICAse

1/19/2019

Hej Karin! Bättre att vänta till serveringsdagen eftersom grönsakerna bara ska koka 5 + 5 minuter så ha i dem i samband med att man värmer grytan. Lycka till! Hälsningar Michelle

Testa liknande recept