Långkok på koreanska

Betyg 3.9 av 5.
100 personer har röstat
19
Långkok på koreanska

Ett mustigt långkok på högrev och lite av en blinkning till den koreanska rätten bibimbap där marinerat kött bjuds i en skål med ris och grönsaksplock. Laga gärna högrevsgrytan en dag eller två i förväg – den blir bara godare ju längre den står.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Långkok på koreanska

Ingredienser

4 portioner
2 stora gula lökar
6 vitlöksklyftor
ca 900 g högrev
rapsolja till stekning
3 msk mörkt muscovadoråsocker
1 dl japansk soja
4 dl vatten
1 1/2 dl rött vin
1 1/2 msk sesamolja
2 portionspåsar misopasta (à 18 g, till soppa)
2 msk risvinäger
2 stora morötter
150 g svamp (t ex champinjoner eller shiitake)
2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
50 g färska böngroddar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
100 personer har röstat

Kommentarer

Så himla gott! En klar hit hos oss.

Maria

2024-11-10

Mycket god gryta.

Mirja

2023-03-05

Jätte god gryta

Agneta

2023-01-22

Testa liknande recept

Koreanska pannkakor
Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stenbergs portergryta med bacon och purjolök
Betyg 4.5 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pulled pork med äppelcider och coleslaw
Betyg 3.3 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vispad vaniljglass med misokolasås
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Långkokt chili på högrev med choklad
Betyg 4.4 av 5.
184 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustig gulasch på högrev och potatis
Betyg 4.7 av 5.
631 personer har röstat
Över 60 min att tillaga