Långkok på koreanska

90
16
Långkok på koreanska

Ett mustigt långkok på högrev och lite av en blinkning till den koreanska rätten bibimbap där marinerat kött bjuds i en skål med ris och grönsaksplock. Laga gärna högrevsgrytan en dag eller två i förväg – den blir bara godare ju längre den står.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Långkok på koreanska

Ingredienser

4 portioner
2 stora gula lökar
6 vitlöksklyftor
ca 900 g högrev
rapsolja till stekning
3 msk mörkt muscovadoråsocker
1 dl japansk soja
4 dl vatten
1 1/2 dl rött vin
1 1/2 msk sesamolja
2 portionspåsar misopasta (à 18 g, till soppa)
2 msk risvinäger
2 stora morötter
150 g svamp (t ex champinjoner eller shiitake)
2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
50 g färska böngroddar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

90

Kommentarer

Linda

2021-11-03

Det blev så jäkla gott, skippade chili i grytan och rostade sötpotatis med sesamolja och soja istället för ris! kan även rekommendera recepten på gurk-chimi, och polkabetorna passade perfekt till, hade även i lite lime och ingefära i dressingarna.

Linda

2021-11-03

det blev så jäkla gott, skippade chili i grytan och rostade sötpotatis med sesamolja och soja! och så kan jag rekommendera gurk-chimi, och polkabetorna passade perfekt till, hade även i lite lime i dressingarna

Stefan

2021-10-10

Tips till alla vegetarianer. Jag bytte ut högrev mot ca 2kg rivna morötter. Man får riva ett tag men det är det värt. Fantastiskt gott!