Sugo di carne

Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
2
Sugo di carne

Sugo di carne betyder "sås av kött" på italienska. Karljohanssvamp och parmaskinka gör såsen matigare. Detta recept är något avancerat och passar bra när man har tid på sig. Servera med nykokt pasta och färskriven parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Sugo di carne

Ingredienser

4 portioner
30 g torkad karljohanssvamp (30 g motsvarar ca 2 dl)
ca 4 dl vatten
400 g nötfärs
3 msk olivolja
1 dl rött vin
2 krm malen muskotnöt
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 medelstor morot
1 selleristjälk
1 paket parmaskinka (à 80 g)
2 burkar konserverade cocktailtomater (à 400 g) alt krossade tomater
1 msk konc kalvfond
2 tsk strösocker
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Till servering

nykokt pasta, gärna tagliatelle
nyriven färsk parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Hej Maria! Tack för att du såg det! Vi har nu lagt till kalvfonden i beredningstexten. Den ska tillsättas tillsammans med tomaterna i punkt 6. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2016-04-04

Jättegott recept! Men det ser inte ut som att man någon gång tillsätter "1 msk konc kalvfond"?

Marie

2016-03-29

Näringsvärde per portion

Energi2690 KJ / 640 kCal
Fett24 g

Testa liknande recept

Potatispuré med karljohansvamp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ragu på morot & karljohanssvamp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza bianco med skogssvamp och Folke
Betyg 4.7 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratäng Royal
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsrostat ris med svamp
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crêpes med karljohanssvamp
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga