Sugo di carne
Sugo di carne betyder "sås av kött" på italienska. Karljohanssvamp och parmaskinka gör såsen matigare. Detta recept är något avancerat och passar bra när man har tid på sig. Servera med nykokt pasta och färskriven parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006
Ingredienser
4 portioner
30 g torkad karljohanssvamp (30 g motsvarar ca 2 dl)
ca 4 dl vatten
400 g nötfärs
3 msk olivolja
1 dl rött vin
2 krm malen muskotnöt
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 medelstor morot
1 selleristjälk
1 paket parmaskinka (à 80 g)
2 burkar konserverade cocktailtomater (à 400 g) alt krossade tomater
1 msk konc kalvfond
2 tsk strösocker
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Till servering
nykokt pasta, gärna tagliatelle
nyriven färsk parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2690 KJ / 640 kCal
Fett24 g
Kommentarer
Hej Maria! Tack för att du såg det! Vi har nu lagt till kalvfonden i beredningstexten. Den ska tillsättas tillsammans med tomaterna i punkt 6. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-04-04Jättegott recept! Men det ser inte ut som att man någon gång tillsätter "1 msk konc kalvfond"?
Marie
2016-03-29