Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Sugo di carne

Sugo di carne betyder "sås av kött" på italienska. Karljohanssvamp och parmaskinka gör såsen matigare. Detta recept är något avancerat och passar bra när man har tid på sig. Servera med nykokt pasta och färskriven parmesan.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg svampen i en skål och häll i vattnet så det täcker. Låt stå i 15 minuter.
  2. Bryn färsen i hälften av oljan och lägg över den i en stor gryta. Häll i vin och malen muskot och låt det koka in.
  3. Skala och hacka vitlök och rödlök. Skala moroten och skär den i små bitar. Skölj och skiva sellerin tunt.
  4. Fräs grönsakshacket i resten av oljan utan att det tar färg och lägg i grytan.
  5. Häll av svampen i en sil och spara spadet. Hacka svampen grovt och lägg i grytan.
  6. Strimla parmaskinkan och tillsätt den tillsammans med tomaterna och kalvfonden. Låt det sjuda i 20 minuter utan lock. Späd med svampspadet. Låt det sjuda ytterligare en stund tills såsen tjocknar lite.
  7. Smaka av med socker, salt och peppar. Bjud nykokt pasta och färskriven parmesan till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: välj specialpasta utan gluten.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känslig äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, eller en svensk vällagrad ost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 30 g torkad karljohanssvamp (30 g motsvarar ca 2 dl)
  • ca 4 dl vatten
  • 400 g nötfärs
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl rött vin
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 1 medelstor morot
  • 1 selleristjälk
  • 1 paket parmaskinka (à 80 g)
  • 2 burkar konserverade cocktailtomater (à 400 g) alt krossade tomater
  • 1 msk konc kalvfond
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Till servering
  • nykokt pasta, gärna tagliatelle
  • nyriven färsk parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2690 kJ / 640 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden