Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Slowcooked lammlägg med mangosalsa och ingefärsmajonnäs

Grejen här är alltså inte att grilla salsan, utan att grilla mangon och sen göra salsan. Får man bara ordning på det blir det gott. Lammläggen är färdiglagade och ska grillas försiktigt för smak och värme. Räkna med ca 15 min för att den ska bli genomvarm.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mangosalsa: Dela mangon i två delar längs med kärnan. Skär loss kärnan och grilla mangon på snittytan till fin färg. Skär bort skalet och tärna fruktköttet. Blanda mangon med lime och koriander. Smaka av med salt.
  2. Ingefärsmajonnäs: Blanda ingredienserna och smaka av med salt.
  3. Lammlägg: Lammläggen är färdiglagade och ska grillas försiktigt för smak och värme. Räkna med ca 15 min för att bli genomvarmt. Servera med mangosalsa och ingefäramajonnäs.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen (kan innehålla laktos och mjölkprotein) och lammläggen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Scan.

Ingredienser

Portioner: 2
Grillad mangosalsa
  • 1 mango
  • finrivet skal och pressad juice av 1/2 lime
  • 2 msk hackad koriander
Ingefärsmajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk pressad citronjuice
  • salt
Lammlägg
  • 700 g slowcooked lammlägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?