Allt-i-ett-gryta med chorizo och potatis
Ett värmande långkok med spanska förtecken som tillagas i två steg. Först kokas grytbitar av nöt smältande möra i ugnen, sedan tillsätts en härlig blandning av färska grönsaker och korv. Välj en färsk, alltså rå, chorizokorv som ger mycket smak och mustighet i grytan.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014
Ingredienser
6 portioner
2 gula lökar
1 morot
800 g grytbitar av nöt
2 dl vatten
2 msk konc kalvfond
500 g potatis
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
300 g färsk chorizokorv
1 broccoli (à 250 g)
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 msk olja
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2669 KJ / 638 kCal
Fett32 g
Salt6.9 g
Kolhydrater42 g
Protein44 g
Kommentarer
En fråga? Vad är tillsätt fräset för något
Peter
2021-06-05Helt fantastisk smak! Jag tyckte dock att det var för lite vatten i receptet. Fick hälla på samma mängd igen eftersom köttet kokade torrt i ugnen trots lock på grytan
Johanna
2021-04-19Det var ju jättegott.
Kjell
2020-03-04