Allt-i-ett-gryta med chorizo och potatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Allt-i-ett-gryta med chorizo och potatis

Ett värmande långkok med spanska förtecken som tillagas i två steg. Först kokas grytbitar av nöt smältande möra i ugnen, sedan tillsätts en härlig blandning av färska grönsaker och korv. Välj en färsk, alltså rå, chorizokorv som ger mycket smak och mustighet i grytan.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och skär moroten i grova bitar. Skala och klyfta ena löken (för 4 portioner) grovt.
  3. Lägg grytbitar, morot, lök, vatten och kalvfond i en gryta. Ställ i ugnen med lock 3–5 timmar tills köttet är riktigt mört. Rör om varje timme.
  4. Ta ut grytan och ta upp den kokta löken och moroten och släng dem.
  5. Skala och skär potatisen i små tärningar.
  6. Skala och finhacka den andra löken (för 4 portioner) och vitlök. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Skär korven i slantar. Skär broccolin i buketter. 
  7. Fräs lök, vitlök, paprika, korv, oregano och paprikapulver i oljan i en stor stekpanna på medelvärme, ca 5 minuter. Tillsätt fräset, potatisen, krossade tomater, salt och peppar i grytan.
  8. Koka upp och låt småkoka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter. Tillsätt broccolin och koka ytterligare 5 minuter.
  9. Servera gärna grytan med saltgurka, gräddfil och ett frasigt bröd.

För alla

Fri från gluten, men kontrollera innehållet i korven och välj lämpligt bröd till.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i fonden och korven. Välj laktosfri gräddfil och lämpligt bröd till.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i fonden och korven. Byt gräddfil mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme (innehåller soja) och välj lämpligt bröd till.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i fonden och korven. Välj lämpligt bröd.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 800 g grytbitar av nöt
  • 2 dl vatten
  • 2 msk konc kalvfond
  • 500 g potatis
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 300 g färsk chorizokorv
  • 1 broccoli (à 250 g)
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk olja
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2669 kJ / 638 kCal