Allt-i-ett-gryta med chorizo och potatis

Ett värmande långkok med spanska förtecken som tillagas i två steg. Först kokas grytbitar av nöt smältande möra i ugnen, sedan tillsätts en härlig blandning av färska grönsaker och korv. Välj en färsk, alltså rå, chorizokorv som ger mycket smak och mustighet i grytan.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Ingredienser
För alla
Fri från gluten, men kontrollera innehållet i korven och välj lämpligt bröd till.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i fonden och korven. Välj laktosfri gräddfil och lämpligt bröd till.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i fonden och korven. Byt gräddfil mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme (innehåller soja) och välj lämpligt bröd till.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i fonden och korven. Välj lämpligt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En fråga? Vad är tillsätt fräset för något
Peter
2021-06-05Helt fantastisk smak! Jag tyckte dock att det var för lite vatten i receptet. Fick hälla på samma mängd igen eftersom köttet kokade torrt i ugnen trots lock på grytan
Johanna
2021-04-19Det var ju jättegott.
Kjell
2020-03-04