Allt-i-ett-gryta med chorizo och potatis

Betyg 3.9 av 5.
60 personer har röstat
7
Allt-i-ett-gryta med chorizo och potatis

Ett värmande långkok med spanska förtecken som tillagas i två steg. Först kokas grytbitar av nöt smältande möra i ugnen, sedan tillsätts en härlig blandning av färska grönsaker och korv. Välj en färsk, alltså rå, chorizokorv som ger mycket smak och mustighet i grytan.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Allt-i-ett-gryta med chorizo och potatis

Ingredienser

6 portioner
2 gula lökar
1 morot
800 g grytbitar av nöt
2 dl vatten
2 msk konc kalvfond
500 g potatis
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
300 g färsk chorizokorv
1 broccoli (à 250 g)
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 msk olja
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
60 personer har röstat

Kommentarer

En fråga? Vad är tillsätt fräset för något

Peter

2021-06-05

Helt fantastisk smak! Jag tyckte dock att det var för lite vatten i receptet. Fick hälla på samma mängd igen eftersom köttet kokade torrt i ugnen trots lock på grytan

Johanna

2021-04-19

Det var ju jättegott.

Kjell

2020-03-04

Näringsvärde per portion

Energi2669 KJ / 638 kCal
Fett32 g
Salt6.9 g
Kolhydrater42 g
Protein44 g

Testa liknande recept

Chorizostroganoff med gult ris
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammgryta med plommon, ingefära och kanel
Betyg 4.1 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gulaschgryta
Betyg 2.8 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mustig gulasch
Betyg 3.1 av 5.
178 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chili med chorizo, rödlök och paprika
Betyg 4.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Persisk lammgryta med grönsaker
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga