Allt-i-ett-gryta med chorizo och potatis

55
7
Allt-i-ett-gryta med chorizo och potatis

Ett värmande långkok med spanska förtecken som tillagas i två steg. Först kokas grytbitar av nöt smältande möra i ugnen, sedan tillsätts en härlig blandning av färska grönsaker och korv. Välj en färsk, alltså rå, chorizokorv som ger mycket smak och mustighet i grytan.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Allt-i-ett-gryta med chorizo och potatis

Ingredienser

6 portioner
2 gula lökar
1 morot
800 g grytbitar av nöt
2 dl vatten
2 msk konc kalvfond
500 g potatis
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
300 g färsk chorizokorv
1 broccoli (à 250 g)
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 msk olja
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Fri från gluten, men kontrollera innehållet i korven och välj lämpligt bröd till.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i fonden och korven. Välj laktosfri gräddfil och lämpligt bröd till.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i fonden och korven. Byt gräddfil mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme (innehåller soja) och välj lämpligt bröd till.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i fonden och korven. Välj lämpligt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Peter

2021-06-05

En fråga? Vad är tillsätt fräset för något

Johanna

2021-04-19

Helt fantastisk smak! Jag tyckte dock att det var för lite vatten i receptet. Fick hälla på samma mängd igen eftersom köttet kokade torrt i ugnen trots lock på grytan

Kjell

2020-03-04

Det var ju jättegott.

Näringsvärde per portion

Energi 2669 KJ / 638 kCal
Fett 32 g
Salt 69 g
Kolhydrater 42 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden