Personen som står vid grillen har oftast det största ansvaret. Eller? Nej, vi tycker att det som görs runtomkring för sommarens lyckade grillkvällar är minst lika viktigt. Vi har skapat en checklista för dig som inte är chef över grillen, utan istället chef över allt annat runtomkring!

Elin Gustafson

Checklista för allt runtomkring grillen:

 • Kyl drycken i tid

  Kyl drycken i tid

  När gästerna anländer eller familjen är redo att samlas runt bordet är det bra om drycken är svalkande i sommarvärmen. Vi har testat 3 kylningsvarianter för att du snabbt ska få kall dryck.

  Kyla dryck snabbt

 • Rätt mängd mat & dryck

  Rätt mängd mat & dryck

  Att undvika matsvinn är något man alltid ska tänka på, speciellt när det är mat som ska lagas till en större grupp. Tänk därför igenom mängden mat och dryck redan vid inhandling om du inte vet att du är en person som garanterat äter upp resterna.

  Beräkna dryck till festen

  Beräkna mat till buffén

 • Dukningen lyfter allt

  Dukningen lyfter allt

  Dukningen kan lyfta en annars ganska oplanerad middag. Ser bordet inspirerande ut med nyplockade blommor, skålar i olika former och tända ljus har gästerna en tendens att känna wow-faktorn oavsett. Vi tipsar om hur du viker servetten snyggt för det där lilla extra.

  Så viker du servetten till en fransk lilja

 • Tilltugg innan middagen

  Tilltugg innan middagen

  Det sista du vill är att alla gäster ska stå och dregla vid grillen för att de är såå hungriga. Släng istället ihop något lätt tidigare på dagen som du plockar fram när gästerna anländer. Garanterat populärt! Varför inte något veganskt?

  Vegansk gubbröra

  Chiliheta vegobitar med avokadokräm

 • Underhåll barnen (en konst i sig)

  Underhåll barnen (en konst i sig)

  Lägg ut en filt på gräset om vädret tillåter och ta fram familjens gamla glasburkar. Vips så har du en pysselhörna där barnen kan dekorera sina egna dricksglas hejvilt. En vinnare om du vill hinna med allt annat inför middagen!

  Pyssel av gamla glasburkar

 • Fler grillsåser till folket!

  Fler grillsåser till folket!

  Att kunna välja mellan flera olika såser till maten tycker vi är lyxigt. Såser har ju den där magiska effekten att lyfta vilken torr köttbit som helst. Dessutom lätta att göra med det du har hemma!

  10 grillsåser som lyfter grillfesten

 • Låt tillbehören vara stjärnan

  Låt tillbehören vara stjärnan

  Tillbehör är inget man ska snåla med. Nygjord potatis och en fräsch sallad är väl ändå obligatoriskt på det svenska grillbordet? Vi ger dig våra tre favoriter just nu.

  Grillad sötpotatis med riven halloumi

  Avokado med chilirostade kikärter och cashewnötter

  Mozzarella med jorgubbar, basilika och rostade solroskärnor

 • Glöm inte efterätten!

  Glöm inte efterätten!

  Göra dessert på grillen i all ära, men ibland vill man avsluta med något fräscht som inte har den där grillsmaken man fick på huvudrätten. Vårt hetaste tips är att göra din efterrätt färdig innan gästerna anländer, så att den är redo att serveras eller åka in i ugnen när sötsuget kommer.

  Vegansk rabarberkladdkaka med havregrädde

 • Till det roligaste... städa köket

  Till det roligaste... städa köket

  Hur tråkigt det än är så måste någon göra det. Och känns det inte liiiite bättre om det görs med klimatsmarta produkter? Vi har listat våra bästa husmorstips i kombination med hållbara, miljövänliga produkter.

  Städa köket på rätt sätt