Sås till fisk är ett måste! Här har vi samlat 7 favoriter som kommer få dina smaklökar att dansa av lycka.
Tips! Här finns fler
recept på sås till fisken!
Text: Caroline Carlander
Dela med vänner
1. Rädis- och sockerärtsraita
0
0
Rädis- och sockerärtsraita är en god och lättlagad röra med lite starkare smaker av rädisa och koriander som serveras till grillad fläskkarré eller korv.
Äggsås är en klassiker som kan rädda vilken oinspirerad fiskmiddag som helst! Värm smör på spisen, vispa ner mjöl, grädde och buljong. Vänd ned hackade kokta ägg och persilja. Servera din äggsås till fisk som torsk eller lax, eller varför inte som sås i en god fiskgratäng?
Tzatsiki, denna älskade grekiska sås med gurka, vitlök och citron, som passar både kött och fågel. Basen i tzatsikin är grekisk yoghurt och såsen som du serverar kall kan även finna sin plats som dressing till en sallad.
En oerhört lättlagad och njutbar kall senapskräm, gjord på dijonsenap och crème fraiche. Passar utmärkt till ugnsbakade rotfrukter, lax, grillade rätter eller som dipsås till grönsaker.
Varsågod – en klassisk vitvinssås som kommer att bli ditt nya hemliga vapen! Vitvinssås passar perfekt till all fisk som lax, torsk och röding. Den här fylliga såsen kompletterar både din omsorgsfullt lagade torskrygg på fest och din pasta med skaldjur en vardagkväll.
Denna lättlagade senapssås på dijonsenap är smaksatt med pepparrot och får sin krämighet från smetana. En klassik sås som passar utmärkt att servera till grillad fisk eller betor.