Hoppa till sidans innehåll

Med ljusare dagar kommer längtan efter enkel mat som mättar. Låt fräscha, matiga sallader och snabba, smakrika rätter för hela familjen sätta guldkant på säsongens matstunder! Serverade i en skål, såklart.

Recept och styling Mette Helbæk Foto Mike Karlsson Lundgren
RECEPT: Fler recept som passar att servara i en skål? Varsågod, botanisera bland våra smoothies, sallader och grötrecept.

 • Laxbowl med svart ris

  Laxbowl med svart ris

  Laga en fräsch laxbowl med asiatiska smaker. Laxen görs på tataki-vis vilket innebär att den halstras och marineras i en sås av salladslök, soja, ingefära och lime. Servera laxtatakin med svart ris, sallad, rädisor och sojabönor och du har en ljuvlig lunch eller middag framför dig!

  - Laxbowl med svart ris

  Spara

 • Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus

  Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus

  En sallad som skriker försommar! Rostade kikärter, hummus på gröna ärter, kokt quinoa och späda primörer som morötter, sparris och lök samsas i denna ljuvliga vegetariska bowl. Perfekt till middag, lunch, att servera på festbuffén eller ta med på picknicken.

  - Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus

  Spara

 • Kycklingbowl med mango chutney

  Kycklingbowl med mango chutney

  Servera ugnsbakade kycklingben tillsammans med ris och mango chutney till middag – hela familjens favorit! Dessutom med goda grönsaker som morot, gurka och sparris.

  - Kycklingbowl med mango chutney

  Spara

 • Snabb couscous bowl med ägg och avokado

  Snabb couscous bowl med ägg och avokado

  Couscous bowl är en rekordsnabb middag eller lunch med bara 4 ingredienser! Kokt couscous tillsammans med stekt ägg, avokado och sriracha är en vinnande kombo. Örter sätter smak och gör måltiden komplett.

  - Snabb couscous bowl med ägg och avokado

  Spara

 • Minestrone bowl

  Minestrone bowl

  En bowl-tolkning på den italienska klassikern minestrone! Med bönor, pasta, tomat och bladspenat blir den en mättande lakto-ovo-vegetarisk vardagsrätt som är uppskattad även av barnen.

  - Minestrone bowl

  Spara

 • Bowl med matvete och långbakad karré

  Bowl med matvete och långbakad karré

  En mättande varm bowl där kokt matvete serveras med långbakad karré som marinerats med en söt och salt glaze. Dessutom: krispig gurka, friska sockerärtor och fräsch lime!

  - Bowl med matvete och långbakad karré

  Spara