Grön bowl med tofu och cashewdressing
Laga en läckert grön och vegansk bowl som tillfredsställer alla smaklökar. En härlig kombination av krispiga grönsaker, marinerad tofu och krämig cashewdressing i en skål.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
4 portioner
Cashewdressing
2 dl naturella cashewnötter
1 stor vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 dl vatten
1/2 tsk salt
3 dl matvete
250 g broccoli
1 kålrabbi (à ca 300 g)
1 gurka
1 päron
1 kruka basilika
ca 250 g naturell tofu
1 msk olja
2 msk japansk soja
1 - 2 tsk srirachasås
1 1/2 msk vita sesamfrön
65 g färsk bladspenat
1 dl hackade naturella cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2293 KJ / 554 kCal
Fett28 g
Salt3.5 g
Kolhydrater46 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det är något som inte stämmer med såsen. Vätska saknas. Har använt olivolja och vatten för tunnare konsistens.
Oscar
2023-03-29Tack Oscar! Du har helt rätt, miss av oss. 1 dl vatten hade ramlat bort från ingredienslistan. Verkar som att du löste problemet galant. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-30