Grekisk bowl
Servera en salladsbowl med grekiska smaker! Denna fräscha och matiga sallad med risoni, kryddiga köttbullar, halloumi och myntayoghurt är perfekt för en smakfull måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
4 portioner
Köttbullar
500 g bland- eller nötfärs
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 ägg
1 tsk malen spiskummin
2 tsk torkad oregano
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk salt
Myntayoghurt
2 dl matyoghurt (10%)
2 tsk finrivet citronskal
1/2 kruka hackad mynta
1/2 tsk salt
250 g risoni
1 msk olja (+ extra till stekning av köttbullarna)
1/2 tsk salt
1 grön paprika
1 rödlök
250 g körsbärstomater
1 romansallad
2 msk rödvinsvinäger
200 g halloumi eller grillost
1 msk olja
1/2 kruka mynta
1/2 dl hackade pistagenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3719 KJ / 889 kCal
Fett46 g
Salt5.6 g
Kolhydrater65 g
Protein51 g
Kommentarer
Väldigt gott! Köttbullarna blev otroliga! Vi körde med pärlcouscous istället för risoni.
Agnes
2023-04-29Blev väl godkänt hos oss. Dock är risoni lite trist tycker vi. Jag rundade av såsen med lite Hellmans majo. Lade till salt i köttbullarna samt i såsen.
Anna
2023-04-17Så fantastiskt gott! Jag bytte ut paprikan mot ugnsstekta broccolibuketter.
Åsa
2023-03-24