Bowl med tonfisk och chilimajonnäs
Bowl med tonfisk är en god, snabb och fräsch lunch eller middag. Här serveras tonfiskbowlen med morot, picklad rödkål, löskokta ägg och en het chilimajonnäs på srirachasås.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
2 morötter
300 g rödkål
1/2 tsk salt
2 msk vinäger
1 dl majonnäs
1 - 2 msk srirachasås
2 förp tonfisk i vatten (à ca 200 g)
65 g mâchesallad
250 g tinade frysta sojabönor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1965 KJ / 469 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater13 g
Protein39 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god lunchmat men tog majonäs med tabasco och chilisås som jag hade .
Susanne
2024-04-30Supergott och fräscht! Kan ersätta tonfisk med sojamarinerad lax om man vill ha variation.
Carina
2024-03-19Hej Carina! Ja visst det går toppen! Räkor kan ju också passa fint! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-20Helt ok. Obs skiva morötterna med skalare. Den blir för tjock med osthyvel. Rödkålen gick bra att strimla med mandolinen.
Elin
2023-04-17