Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus
En sallad som skriker försommar! Rostade kikärter, hummus på gröna ärter, kokt quinoa och späda primörer som morötter, sparris och lök samsas i denna ljuvliga vegetariska bowl. Perfekt till middag, lunch, att servera på festbuffén eller ta med på picknicken.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 tsk salt
3 dl quinoa
1/2 knippe små morötter eller snacksmorötter (à 200 g)
4 små rödlökar
1 knippe grön sparris (à 250 g)
Ärthummus
250 g tinade frysta gröna ärtor
1 dl olivolja
1/2 dl naturella cashewnötter
1/2 dl hackad dill
1 msk färskpressad citronjuice
salt
Till servering
3 msk olivolja
3 msk färskpressad citronjuice
1 påse färsk bladspenat (à 65 g)
1 ask ärtskott (à 100 g)
1/2 dl rostade pumpakärnor
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Brukar ugnsrosta grönsakerna istället, en återkommande rätt hos oss!
Elin
2021-10-05Jättegott. Gjorde med bulgur istället.
Anette
2020-05-13Godare än det lät, vi pressade ner lite vitlök i ärtpurén och det var kalasgott!
Lina
2020-05-05