Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus

En sallad som skriker försommar! Rostade kikärter, hummus på gröna ärter, kokt quinoa och späda primörer som morötter, sparris och lök samsas i denna ljuvliga vegetariska bowl. Perfekt till middag, lunch, att servera på festbuffén eller ta med på picknicken.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 tsk salt
3 dl quinoa
1/2 knippe små morötter eller snacksmorötter (1/2 knippe motsvarar ca 200 g)
4 små rödlökar
1 knippe grön sparris (à 250 g)
Ärthummus
250 g tinade frysta gröna ärtor
1 dl olivolja
1/2 dl naturella cashewnötter
1/2 dl hackad dill
1 msk färskpressad citronjuice
salt
Till servering
3 msk olivolja
3 msk färskpressad citronjuice
1 påse färsk bladspenat (à 65 g)
1 ask ärtskott (à 100 g)
1/2 dl rostade pumpakärnor
Gör så här
00:15:00
00:05:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3214 KJ / 767 kCal
Fett45 g
Salt1.5 g
Kolhydrater60 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Finns det näringsberäkningar på denna rätt?
Beatrice
2024-08-04Hej Beatrice! Nu är receptet uppdaterat med näringsvärdet. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-08-05Brukar ugnsrosta grönsakerna istället, en återkommande rätt hos oss!
Elin
2021-10-05Jättegott. Gjorde med bulgur istället.
Anette
2020-05-13