Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus

4
2
Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus

En sallad som skriker försommar! Rostade kikärter, hummus på gröna ärter, kokt quinoa och späda primörer som morötter, sparris och lök samsas i denna ljuvliga vegetariska bowl. Perfekt till middag, lunch, att servera på festbuffén eller ta med på picknicken.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus

Ingredienser

4 portioner
1
förp kokta kikärter (à 380 g)
1/2 tsk
salt
3 dl
quinoa
1/2
knippe små morötter eller snacksmorötter (à 200 g)
4
små rödlökar
1
knippe grön sparris (à 250 g)

Ärthummus

250 g
tinade frysta gröna ärtor
1 dl
olivolja
1/2 dl
naturella cashewnötter
1/2 dl
hackad dill
1 msk
färskpressad citronjuice
-
salt

Till servering

3 msk
olivolja
3 msk
färskpressad citronjuice
1
påse färsk bladspenat (à 65 g)
1
ask ärtskott (à 100 g)
1/2 dl
rostade pumpakärnor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Anette

5/13/2020

Jättegott. Gjorde med bulgur istället.

Lina

5/5/2020

Godare än det lät, vi pressade ner lite vitlök i ärtpurén och det var kalasgott!

Testa liknande recept