Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus

7
3
Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus

En sallad som skriker försommar! Rostade kikärter, hummus på gröna ärter, kokt quinoa och späda primörer som morötter, sparris och lök samsas i denna ljuvliga vegetariska bowl. Perfekt till middag, lunch, att servera på festbuffén eller ta med på picknicken.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 tsk salt
3 dl quinoa
1/2 knippe små morötter eller snacksmorötter (à 200 g)
4 små rödlökar
1 knippe grön sparris (à 250 g)

Ärthummus

250 g tinade frysta gröna ärtor
1 dl olivolja
1/2 dl naturella cashewnötter
1/2 dl hackad dill
1 msk färskpressad citronjuice
salt

Till servering

3 msk olivolja
3 msk färskpressad citronjuice
1 påse färsk bladspenat (à 65 g)
1 ask ärtskott (à 100 g)
1/2 dl rostade pumpakärnor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Elin

2021-10-05

Brukar ugnsrosta grönsakerna istället, en återkommande rätt hos oss!

Anette

2020-05-13

Jättegott. Gjorde med bulgur istället.

Lina

2020-05-05

Godare än det lät, vi pressade ner lite vitlök i ärtpurén och det var kalasgott!