Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
3
Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus

En sallad som skriker försommar! Rostade kikärter, hummus på gröna ärter, kokt quinoa och späda primörer som morötter, sparris och lök samsas i denna ljuvliga vegetariska bowl. Perfekt till middag, lunch, att servera på festbuffén eller ta med på picknicken.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus

Ingredienser

4 portioner
1   förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 tsk  salt
3 dl  quinoa
1/2   knippe små morötter eller snacksmorötter (à 200 g)
4   små rödlökar
1   knippe grön sparris (à 250 g)

Ärthummus

250 g  tinade frysta gröna ärtor
1 dl  olivolja
1/2 dl  naturella cashewnötter
1/2 dl  hackad dill
1 msk  färskpressad citronjuice
salt

Till servering

3 msk  olivolja
3 msk  färskpressad citronjuice
1   påse färsk bladspenat (à 65 g)
1   ask ärtskott (à 100 g)
1/2 dl  rostade pumpakärnor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Brukar ugnsrosta grönsakerna istället, en återkommande rätt hos oss!

Elin

2021-10-05

Jättegott. Gjorde med bulgur istället.

Anette

2020-05-13

Godare än det lät, vi pressade ner lite vitlök i ärtpurén och det var kalasgott!

Lina

2020-05-05

Testa liknande recept

Quinoa- och fröknäcke
Betyg 4.3 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Quinoasallad med betor, fetaost och oregano
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Groddat quinoaknäcke
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Quornfilé med quinoasallad och avokadoyoghurt
Betyg 3.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grymt god gröt
Betyg 2.6 av 5.
176 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Quinoa med rostade rotfrukter och hummus
Betyg 4.4 av 5.
93 personer har röstat
Under 45 min att tillaga