UNDER 45 MIN | Medel

Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus

En sallad som skriker försommar! Rostade kikärter, hummus på gröna ärter, kokt quinoa och späda primörer som morötter, sparris och lök samsas i denna ljuvliga vegetariska bowl. Perfekt till middag, lunch, att servera på festbuffén eller ta med på picknicken.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Häll av och skölj kikärterna. Låt rinna av. Blanda med salt på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  3. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Ansa morötterna och dela längsmed. Skala och halvera löken. Bryt ev bort den nedre delen på sparrisen. Koka morötterna och löken i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Tillsätt sparris och koka ytterligare 2 minuter.
  5. Ärthummus: Spar ½ dl av ärterna (för 4 port). Mixa resten av ingredienserna till en grov röra. Smaka av med salt.
  6. Till servering: Blanda quinoan med olja och citronjuice. Lägg spenat och quinoa i fyra skålar. Skär primörerna i mindre bitar och lägg på. Toppa med ärter, kikärter, ärtskott och pumpakärnor. Servera med ärthummus.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl quinoa
  • 1/2 knippe små morötter eller snacksmorötter (à 200 g)
  • 4 små rödlökar
  • 1 knippe grön sparris (à 250 g)
Ärthummus
  • 250 g tinade frysta gröna ärter
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl naturella cashewnötter
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • salt
Till servering
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 påse färsk bladspenat (à 65 g)
  • 1 ask ärtskott (à 100 g)
  • 1/2 dl rostade pumpakärnor