Laga en fräsch laxbowl med asiatiska smaker. Laxen görs på tataki-vis vilket innebär att den halstras och marineras i en sås av salladslök, soja, ingefära och lime. Servera laxtatakin med svart ris, sallad, rädisor och sojabönor och du har en ljuvlig lunch eller middag framför dig!
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2020
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Kommentarer
Anna
1/10/2021Väldigt gott! Uppskattades av både vuxna och tonåringar. Valde dock vitt ris och la till tärnad mango och avokado.
Olivia
5/24/2020Följde receptet och stekte laxen 30 sek på varje sida. Sedan in i marinaden. När vi serverade maten tyckte vi att laxen såg lite rå ut. Ska det se ut så? Jättegod rätt!
Redaktionen ICAse
5/25/2020Hej Olivia! Ja det stämmer att laxen ska vara lite rå i mitten. Det är viktigt att man väljer odlad lax om den ska serveras rå/delvis rå. Men du kan givietvis steka laxen lite längre om du föredrar att den är mer tillagad. Hälsningar Ulrika
Sigrid
5/5/2020Hej! Provade idag: smakade jättebra och gillades av övriga vuxna i familjen.