Laxbowl med svart ris
4.8Världens godaste

Laga en fräsch laxbowl med asiatiska smaker. Laxen görs på tataki-vis vilket innebär att den halstras och marineras i en sås av salladslök, soja, ingefära och lime. Servera laxtatakin med svart ris, sallad, rädisor och sojabönor och du har en ljuvlig lunch eller middag framför dig!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Ingredienser
4 portioner
Lax
4 salladslökar
1 dl japansk soja
1 msk finriven ingefära
3/4 dl färskpressad limejuice
1 msk kokosolja
500 g färsk odlad laxfilé (utan skinn)
250 g frysta sojabönor
3 dl svart ris
25 g smör
2 msk vitvinsvinäger
1 msk strösocker
8 rädisor
1/2 isbergssallad
Gör så här
00:00:30
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stPickade morot istället för att ha rädisa.
Jenny
Jätte gott min nya favoriträtt bra jobbat ICA
Cleo
Jättegott och så fräscht. Adderade även mango som jag blandade med chili, cest och saft av en lime och koriander. Perfekt balans mellan sälta och sötma. Detta kommer vi göra igen.
Emelie
Väldigt gott! Uppskattades av både vuxna och tonåringar. Valde dock vitt ris och la till tärnad mango och avokado.
Anna
Följde receptet och stekte laxen 30 sek på varje sida. Sedan in i marinaden. När vi serverade maten tyckte vi att laxen såg lite rå ut. Ska det se ut så? Jättegod rätt!
Olivia
Hej Olivia! Ja det stämmer att laxen ska vara lite rå i mitten. Det är viktigt att man väljer odlad lax om den ska serveras rå/delvis rå. Men du kan givietvis steka laxen lite längre om du föredrar att den är mer tillagad. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hej! Provade idag: smakade jättebra och gillades av övriga vuxna i familjen.
Sigrid
Britta, i Buffé-tidningen står det 500 g färsk odlad laxfilé utan skinn :)
Louise
Tack Louise! Vad slarvigt av oss, blir lite torftigt utan lax :) Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hur mkt lax?
Britta