Laxbowl med svart ris
Laga en fräsch laxbowl med asiatiska smaker. Laxen görs på tataki-vis vilket innebär att den halstras och marineras i en sås av salladslök, soja, ingefära och lime. Servera laxtatakin med svart ris, sallad, rädisor och sojabönor och du har en ljuvlig lunch eller middag framför dig!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020
Ingredienser
4 portioner
Lax
4 salladslökar
1 dl japansk soja
1 msk finriven ingefära
3/4 dl färskpressad limejuice
1 msk kokosolja
500 g färsk odlad laxfilé (utan skinn)
250 g frysta sojabönor
3 dl svart ris
25 g smör
2 msk vitvinsvinäger
1 msk strösocker
8 rädisor
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jätte gott min nya favoriträtt bra jobbat ICA
Cleo
2021-10-11Jättegott och så fräscht. Adderade även mango som jag blandade med chili, cest och saft av en lime och koriander. Perfekt balans mellan sälta och sötma. Detta kommer vi göra igen.
Emelie
2021-03-25Väldigt gott! Uppskattades av både vuxna och tonåringar. Valde dock vitt ris och la till tärnad mango och avokado.
Anna
2021-01-10