Laxbowl med svart ris

26
6
Laxbowl med svart ris

Laga en fräsch laxbowl med asiatiska smaker. Laxen görs på tataki-vis vilket innebär att den halstras och marineras i en sås av salladslök, soja, ingefära och lime. Servera laxtatakin med svart ris, sallad, rädisor och sojabönor och du har en ljuvlig lunch eller middag framför dig!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Laxbowl med svart ris

Ingredienser

4 portioner

Lax

4
salladslökar
1 dl
japansk soja
1 msk
finriven ingefära
3/4 dl
färskpressad limejuice
1 msk
kokosolja
500 g
färsk odlad laxfilé (utan skinn)
250 g
frysta sojabönor
3 dl
svart ris
25 g
smör
2 msk
vitvinsvinäger
1 msk
strösocker
8
rädisor
1/2
isbergssallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Emelie

2021-03-25

Jättegott och så fräscht. Adderade även mango som jag blandade med chili, cest och saft av en lime och koriander. Perfekt balans mellan sälta och sötma. Detta kommer vi göra igen.

Anna

2021-01-10

Väldigt gott! Uppskattades av både vuxna och tonåringar. Valde dock vitt ris och la till tärnad mango och avokado.

Olivia

2020-05-24

Följde receptet och stekte laxen 30 sek på varje sida. Sedan in i marinaden. När vi serverade maten tyckte vi att laxen såg lite rå ut. Ska det se ut så? Jättegod rätt!

Redaktionen ICAse

2020-05-25

Hej Olivia! Ja det stämmer att laxen ska vara lite rå i mitten. Det är viktigt att man väljer odlad lax om den ska serveras rå/delvis rå. Men du kan givietvis steka laxen lite längre om du föredrar att den är mer tillagad. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept