ÖVER 60 MIN | Medel

Laxbowl med svart ris

Laga en fräsch laxbowl med asiatiska smaker. Laxen görs på tataki-vis vilket innebär att den halstras och marineras i en sås av salladslök, soja, ingefära och lime. Servera laxtatakin med svart ris, sallad, rädisor och sojabönor och du har en ljuvlig lunch eller middag framför dig!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lax: Skär salladslöken i tunna skivor. Blanda med soja, ingefära och limejuice i en skål.
  2. Hetta upp en stekpanna med kokosolja. Halstra laxen ca ½ minut på varje sida på hög värme. Lägg laxen i marinaden och ställ i kylskåpet fram till servering, max 1 timme. Vänd efter halva tiden.
  3. Tina sojabönorna.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda det varma riset med smör, vinäger och socker.
  5. Skiva rädisorna tunt och strimla salladen.
  6. Ta ut laxen ur marinaden och skär i tunna skivor. Spar marinaden. Lägg riset i fyra skålar och toppa med laxen, rädisor, sallad och bönor. Ringla över marinaden.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 4
Lax
  • 4 salladslökar
  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk finriven ingefära
  • 3/4 dl färskpressad limejuice
  • 1 msk kokosolja
  • 500 g färsk odlad laxfilé (utan skinn)
  • 250 g frysta sojabönor
  • 3 dl svart ris
  • 25 g smör
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 8 rädisor
  • 1/2 isbergssallad