Laxbowl med svart ris

Betyg 4.7 av 5.
38 personer har röstat
7
Laxbowl med svart ris

Laga en fräsch laxbowl med asiatiska smaker. Laxen görs på tataki-vis vilket innebär att den halstras och marineras i en sås av salladslök, soja, ingefära och lime. Servera laxtatakin med svart ris, sallad, rädisor och sojabönor och du har en ljuvlig lunch eller middag framför dig!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Laxbowl med svart ris

Ingredienser

4 portioner

Lax

4 salladslökar
1 dl japansk soja
1 msk finriven ingefära
3/4 dl färskpressad limejuice
1 msk kokosolja
500 g färsk odlad laxfilé (utan skinn)
250 g frysta sojabönor
3 dl svart ris
25 g smör
2 msk vitvinsvinäger
1 msk strösocker
8 rädisor
1/2 isbergssallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

Jätte gott min nya favoriträtt bra jobbat ICA

Cleo

2021-10-11

Jättegott och så fräscht. Adderade även mango som jag blandade med chili, cest och saft av en lime och koriander. Perfekt balans mellan sälta och sötma. Detta kommer vi göra igen.

Emelie

2021-03-25

Väldigt gott! Uppskattades av både vuxna och tonåringar. Valde dock vitt ris och la till tärnad mango och avokado.

Anna

2021-01-10

Testa liknande recept

Rostade bönor
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Green goddess-röra
Betyg 4.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostade sojabönor
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risonisallad med sojabönor och mynta
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön bönsallad
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen bönsallad med bacon
Betyg 3.3 av 5.
53 personer har röstat
Under 30 min att tillaga