Hoppa till sidans innehåll

Är du också svag för en riktigt god burgare? Johan Jureskog delar med sig av sina bästa recept på hamburgare: från smash burger till en vego portabelloburgare med italienska smaker. Dessutom, ett recept på egenmald hamburgerfärs.

Text Liv Bossuyt Recept Johan Jureskog Styling Charlotta Norlén Foto Lennart Weibull
Tips: Här hittar du alla våra recept på hamburgare!

 

3 snabba med Johan Jureskog

Var kommer din passion för hamburgare från?
– Det finns inget godare än att äta med händerna. Jag blev inspirerad när jag var i New York mycket under en period för 15 år sedan och såg finkockar som gjorde förfinade burgare. De gjorde det riktigt bra och jag tyckte det var så häftigt.
Vad motiverar dig?
– Om jag kan vara med och förändra något som många äter till det bättre så gör det mig väldigt stolt. Jag brinner för att använda riktiga råvaror och mindre fabrikstillverkat.
Berätta om en hamburgare du ätit som sticker ut!
– Under inspelningarna av tv-programmet Världens bästa burgare i USA åt jag den bästa hamburgaren jag har provat ever: black label burger på den fantastiska restaurangen Minetta Tavern i New York. Bara karamelliserad lök, svinbra färs som smakar så mycket hängmörat att det vattnas i munnen bara jag tänker på det och briochebröd, that's it. Ingen ost, ingenting. Enkelhet är oftast bäst.

 • Egenmald hamburgerfärs

  Egenmald hamburgerfärs

  Gör egenmald hamburgerfärs med köttkvarn – när du vill vara riktigt ambitiös i köket! Genom att mala köttfärs själv blir resultatet otroligt saftiga och extra smakrika hamburgare. Köttet semi-fryses innan det mals för att få perfekt luftighet som ger den goda texturen till färsen.

  - Egenmald hamburgerfärs

  Spara

 • Gourmetburgare

  Gourmetburgare

  Gör en gourmet burger – hamburgare med lyxiga toppings och eleganta smaker. Gourmetburgaren serveras med en saftig högrevsburgare, smakrik ost, hemgjord bloody mary-ketchup, dijonnaise, tomat och krispig silverlök. Burgare när de är som bäst!

  - Gourmetburgare

  Spara

 • Little Italy burger – italiensk burgare

  Little Italy burger – italiensk burgare

  Hamburgare på italienskt vis! Ingredienser som för tankarna till Italien sätter smak på denna magiskt goda vegoburgare med portabellosvamp, pesto, mozzarella, ruccola, citron och parmesan. Portabelloburgaren serveras dessutom med en ljuvlig hemgjord parmesanmajonnäs.

  - Little Italy burger – italiensk burgare

  Spara

 • Kycklingburgare caesar

  Kycklingburgare caesar

  Laga en caesarburgare med kyckling! Kycklingburgaren ackompanjeras av en krämig och smakrik caesardressing med parmesan, sardell och dijonsenap. Dessutom toppas burgaren med krispig sallad med bacon och citron.

  - Kycklingburgare caesar

  Spara

 • Smash burger

  Smash burger

  Så här gör du smash burger! En boll av färs trycks ut med tyngd i en het panna för att få en krispig och stor stekyta. Servera som en dubbelburgare med smakrik ost, saltgurka, hemgjord tryffelaioli och karamelliserad lök för den perfekta burgaren.

  - Smash burger

  Spara